Az Intermezzo vendége az Oncompass Medicine

Az Intermezzoban Bálint Edina vendége Dr. Peták István molekuláris farmakológus. A beszélgetés középpontjában egy igazi szenzáció: az Oncompass Medicine nyerte a Jövő Unikornisa Díjat.

Az Oncompass Medicine magyar rákkutató cég lett a győztese a DIGITALEUROPE versenyének.

A rangos megmérettetésen a Jövő Unikornisát díjazzák: azt a legígéretesebb európai technológiai vállalkozást, melynek jövőbeni értéke meghaladja az egymilliárd dollárt. A kitüntetést február 4-én, a Rák Világnapján, Dr. Peták István, az Oncompass Medicine egyik alapítója, tudományos igazgatója vette át az Európai Bizottság innovációért és kutatásért felelős európai biztosától. Az OCM egy olyan technológiával nyerte meg a díjat, melyet a daganatos betegek célzott terápiájának kiválasztására fejlesztett. A Real-Time Oncology Treatment Calculator a világon egyedülálló módon, 20 ezred másodperc alatt képes rangsorolni a személyre szabott terápiás lehetőségeket.

Ma, amikor a világon percenként húsz ember hal meg daganatos betegségben és minden kilencedik másodpercben új rákos megbetegedést diagnosztizálnak az EU-ban, az fejlesztés nagyon fontos lépés lehet a daganatos betegek sikeresebb gyógyításának érdekében! Dr. Peták István huszonöt éve kutatja, hogyan lehet a daganatsejteket célzottan elpusztítani. Egykori évfolyamtársával, legjobb barátjával, harcostársával Dr. Schwab Richárddal 18 éve hozták létre az Oncompass Medicine biotechnológiai vállalkozásukat. Az OCM célja olyan módszerek kifejlesztése, amelyek segítségével minden daganatos beteg személyre szabott, célzott kezelést kaphat.

forrás: www.molekularis-diagnosztika.hu   

Back To Top