Az Intermezzo vendége az Átrium vezetője, Ugrai István

nyuszi 750x285

Az Intermezzoban Bálint Edina vendége Ugrai István az Átrium művészeti vezetője. A beszélgetés középpontjában két új előadás. Alföldi Róbertet és Koltai Róbertet is láthatjuk az Átrium online előadásaiban: újra jön az Egy, kettő, három! és a Fehér nyuszi, vörös nyuszi!

 

A Margit körúton található az egykori Átrium Mozi épülete, ami ma már többfunkciós, összművészeti kulturális intézmény, amely koncertnek, filmvetítésnek, performanszoknak, táncnak is helyt ad, de elsődleges tevékenysége a színházi produkciók létrehozása és befogadása. A nagy sikerre való tekintettel, újra műsorra tűzi Molnár Ferenc Egy, kettő, három című darabját az Átrium. Péntek este 7 órától egy napon keresztül lesz elérhető a közvetítés. 

Molnár Ferenc vígjátékát Znamenák István rendezte, 2016 óta látható az Átrium műsorán. Az 1929-ben írt, mégis teljesen kortársnak ható komédia története szerint Norrison bankigazgató a pihenésére készülődik, amikor a családjánál vendégeskedő lány – jónevű amerikai milliomos házaspár egyetlen gyermeke – vészhelyzetet jelent be: férjhez ment. Ami még rosszabb: a szülők megtud­ták, és útban vannak ide. Ami ennél is rosszabb: a férj egyáltalán nem gazdag. Sőt! De ami a legrosszabb: már a gyerek is úton van. Norrisonnak egyetlen órája van, hogy kifordítsa a sarkából a világot. Persze ennek ára van. Magas ára. De egy bank gépezete talán elég hozzá…
A főszerepekben Alföldi Róbert, Szatory Dávid, Lénárdt Laura és Parti Nóra. Ugrai István a darab produkciós vezetője és dramaturgja.

Jövő csütörtökön exkluzív élő online színházi élményt kínál az Átrium nézőinek. Életében először és utoljára próbálja ki magát a korántsem egyszerű, de mindenképpen megismételhetetlen szerepben a Jászai Mari-díjas színművész, Koltai Róbert.
Az iráni szerző, Nassim Soleimanpour nemzetközi sikert aratott Fehér nyuszi, vörös nyuszi darabjában többek között az is különleges, hogy nincs próbája, nincs díszlete, nincs jelmeze, nincs rendezője. Eddig huszonegy alkalommal volt látható, a huszonkettedik est a szokásosnál is rendhagyóbb lesz.

A színész, aki játssza, először a színpadon kapja kezébe a szöveget, előtte nem ismerheti azt, mindössze egy előzetes instrukciólistát kap 48 órával az előadás időpontja előtt. A Fehér nyuszi, vörös nyuszi ezzel együtt valódi színház: különös, intenzív játékhelyzetet teremt a színész, a közönség és az író között. A nemzetközi sikert aratott, több mint 50 nyelvre lefordított darab számos díjat söpört be, hiszen egyedülálló és megismételhetetlen élményt nyújt minden estén, ugyanis egy színész – a fentiek miatt – életében mindössze egyszer játszhatja el a darabot. A helyszíni közönség – amely a színház mecénásaiból és támogatóiból áll – pontosan ugyanannyit tud vagy nem tud a darabról, mint az eddigi nézők, de beavatva ők sincsenek. Az előadást csakis élőben lehet követni, visszajátszásra, utólagos megtekintésre nincs lehetőség! A darabot Ugrai István fordította!

Orfu 0254

forrás: www.atrium.hu 

Back To Top