Az Intermezzo vendége Avar János újságíró

President-elect Joe Biden speaks during an event at The Queen theater, Friday, Jan. 15, 2021, in Wilmington, Del. (AP Photo/Matt Slocum)

Az Intermezzoban Bálint Edina vendége Avar János újságíró, a fókuszban: Joe Biden –  a normalitás embere című nemrég megjelent könyv.

Beiktatják hivatalába Joe Bident, az Egyesült Államok 46. elnökét. Az ünnepség várhatóan helyi idő szerint délelőtt fél 12-kor (magyar idő szerint 17:30-kor) kezdődik a Capitolium nyugati oldalán. Az Intermezzo mai vendége Avar János külpolitikai újságíró lesz, aki a nemrég megjelent Biden-könyv, a Joe Biden – a normalitás embere fordítója is. Joseph R. Bident, Barack Obama alelnökét nevezték már a legszerencsésebb embernek – és a legszerencsétlenebbnek is. Szerencsés, mert ötven évnyi töretlen pályafutása a Fehér Házig vitte, és szerencsétlen, mert ezt a fél évszázadot fájdalmas személyes veszteségek és mély csalódások kísérték.

Joe Biden

Evan Osnos, a The New Yorker újságírója hosszú interjúkat készített Bidennel és másokkal, köztük Barack Obamával és a Biden család tagjaival. A bennfentes, érdekes és hiteles könyv megjeleníti az – akkor még – elnökjelölt hosszú és eseménydús szenátusi pályafutását, nyolcéves alelnöki megbízatását, a mellőzöttség éveit, amikor 2016-ban a demokraták Hillary Clinton mögé álltak, és a döntést, hogy harcba száll az elnökségért Donald Trumppal.

evan osnos c264c0069325c108

Evan Osnos

Avar János újságíró a hatvanas évek óta foglalkozik az Egyesült Államokkal, a témában több könyve is megjelent. A kilencvenes évek elején négy évig volt washingtoni tudósító, így igazán testközelből ismeri az amerikai politikai és közélet sajátosságait.

avar jános

Avar János (forrás: atv.hu)

Back To Top