Az Impresszió vendége Takács-Nagy Gábor karmester

Az Impresszióban Bálint Edina vendége Takács-Nagy Gábor karmester.

Csütörtök este fél 8-kor a MÜPÁ-ból ingyenes online koncertet ad a MÁV Szimfonikus Zenekar, Maxim Vengerov vendégszereplésével! A hangversenyen Maxim Vengerov Mendelssohn: e-moll hegedűversenyét adja elő.

Maxim Vengerov a világ egyik legragyogóbb hegedűművésze. Adrian Hamilton zenekritikus szerint „Vengerov a világ kedvenc hegedűse, … aki magában hordozza az olyan nagy hegedűsök hagyományát, mint Heifetz és Ojsztrah”. Galina Turcsanyinova, első tanára szerint „Olyan hegedűművész, mint Maxim, száz év alatt csak egyszer születik”.

Vengerov magáról, előadó-művészetéről így nyilatkozott: „A célom a színpadon nem az, hogy az emberek azt mondják, érdekes értelmezés volt. Ehelyett azt szeretném, hogy a közönség jobban érezze magát egy napig, úgy érezze, hogy átélte a lelket.”

Az orosz művész világ legkiválóbb hegedűművészeinek egyike, gyakran emlegetik úgy, mint korunk legnagyobb vonós-hangszer játékosát. 2019 óta harmadszor lép föl a MÁV Szimfonikusokkal, ezúttal is az 1727-ben készült „ex-Kreutzer” Stradivari hegedűn játszik, Jasha Heifetz egykori vonójával. A hangversenyt Takács Nagy Gábor vezényli.

 

Back To Top