Az Impresszió vendége a Lengyel Intézet

distinction4 P.Elias 161 1 210x300

Az Impresszióban Bálint Edina vendége Joanna Urbańska, a Lengyel Intézet igazgatója, fókuszban, a Visegrádi csoport 30. évfordulója alkalmából rendezett plakátkiállítás.

A budapesti Lengyel Intézet Andrássy úti galériájában láthatóak a Visegrádi csoport megalakulásának 30. évfordulója alkalmából a lengyel Külügyminisztérium által meghirdetett plakátpályázat nyertes művei. A kiállítás iránt érdeklődők a díjazott plakátokból összeállított 2021-es falinaptárt vihetnek haza emlékül.

A pályázat célja a közös történelem, a kulturális párbeszéd és a V4-es országok értékei által inspirált pályamű elkészítése volt. A pályázatra több mint 700 plakát érkezett be. A műveket a szakma, valamint a szervezők tagjaiból álló nemzetközi zsűri bírálta, többek között a visegrádi országok Lengyel Intézeteinek vezetői..” A járványügyi intézkedések miatt a kiállítás úgy került megrendezésre, hogy a látogatók kívülről, az Andrássy úti galéria tágas ablakain keresztül tekinthetik meg az ötletes és látványos pályaműveket, s ha kedvük van, emlékül hazavihetnek egy, a díjazott plakátokat tartalmazó 2021-es falinaptárt is! A kiállítás 2021. február végéig tekinthető meg. Platán Galéria – 1061 Budapest, Andrássy út 32.

Back To Top