Nem tudhatom – Radnóti és korunk

Az Impresszióban Bálint Edina vendége Dés László, a fókuszban egy különleges Radnóti-est pénteken, Kőbányán.

Nem tudhatom – Radnóti és korunk címmel lesz előadás péntek este a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban. A produkció Mácsai Pál, Dés László, Fullajtár Andrea, Dés András és Lukács Miklós közös estje.

Különleges műsort láthatunk két kiváló színésztől és három fantasztikus muzsikustól. Mácsai Pál és Fullajtár Andrea színművészek neve már önmagában is garancia a minőségre, hozzájuk csatlakozik Dés László szaxofon művész, zeneszerző, Dés András, a fiatal zenész generáció egyik legelismertebb ütőhangszerese és Lukács Miklós kimagasló tehetségű cimbalmos. Nem hagyományos értelemben vett irodalmi estről van szó. Vers, próza és zene egyedi párbeszéde a műsor. A művészeti ágak átjárhatósága, a művészek egyedi produkciói teszik az előadást még különlegesebbé.

A zenei improvizációk a prózában, versben elhangzott gondolatokat tovább viszik, reflektálnak azokra. Az esten Radnóti Miklós versein, napló részletein, korabeli írásokon, dokumentumokon kívül kortársainak versei is szerepelnek, mind olyanok, amelyek kapcsolódnak Radnótihoz és korához, valamint korunkhoz, mindez különleges összeállításban és tolmácsolásban.

Back To Top