Legyetek szerencsések – a Fitos Dezső Társulat bemutatója

Az Impresszióban Bálint Edina vendége Kocsis Enikő táncművész, rendező, koreográfus. Fókuszban a Legyetek szerencsések! -Taven Baxtale! a Fitos Dezső Társulat bemutatója pénteken!

Pénteken mutatja be egyedülálló, a cigányság hagyományos kultúráját megelevenítő előadását a Fitos Dezső Társulat a Hagyományok Házában. A látványos táncszínházi műsor varázslatos táncokkal, -zenékkel és énekekkel kalauzolja el a nézőt a cigányok mindennapjaiba, a mutatványosok, zenészek életébe a kovácsok, a teknővájók, a vályogvetők, a drótostótok világába. A műsort artistamutatványok, flamenco táncok és autentikus cigányzenei betétek színesítik, fellép többek között a Szentendre Táncegyüttes, Lakatos Mónika, a Canarro Zenekar, Kacsó Hanga Borbála valamint Pálházi Bence és Bandája.

A Fitos Dezső Társulat legújabb táncszínházi darabja a lehető legsokrétűbben mutatja be a Kárpát-medence cigányságának kimeríthetetlen hagyományos kultúráját. A műsor a cigánymesterségeket megjelenítésére épül, és ahogy maguk a mesterségek is igen változatosak, úgy az előadás is formai és művészi sokszínűséggel mutatja be azokat. Az előadást autentikus cigányzenei betétekkel, változatos táncelemekkel, artistamutatványokkal és flamenco táncokkal színesítik az alkotók, Kocsis Enikő és Fitos Dezső.

Back To Top