Az Impresszióban az Anima Musicae

Az Impresszióban Bálint Edina vendége G. Horváth László, az Anima Musicae Kamarazenekar művészeti vezetője, fókuszban a B.A.C.H./IV. Bach a pandémia idején című online koncert. 

Pénteken online láthatjuk, hallhatjuk az Anima Musicae Kamarazenekar és Dinyés Soma B.A.C.H. sorozatának záróeseményét. A négy hangversenyből álló klasszikus zenei kalandozás a zenetörténet legnagyobb hatású családját, a Bach famíliát állítja középpontjába. A család zeneszerzőtagjainak műveiből összeállított műsorok reflektálnak a saját maguk által is oly gyakran használt zenei-névbeli párhuzamra: a B-A-C-H hangok egy-egy koncert kiinduló harmóniáit is jelentik. Ennek nyomán a negyedik koncert műsorterve a H hang és hangnem köré épül. A zenéket Dinyés Soma zenetörténeti érdekességekben bővelkedő, rövid előadásai tagolják majd. Az esemény így minden korosztály számára tartalmas, minőségi kulturális feltöltődést kínál. 

A család zeneszerzőtagjainak műveiből összeállított műsorok reflektálnak a saját maguk által is oly gyakran használt zenei-névbeli párhuzamra: a B-A-C-H hangok egy-egy koncert kiinduló harmóniai alapját is jelentik. Ennek nyomán a negyedik koncert műsorterve a H hang és hangnem köré épül.

Az Anima Musicae vendégeként az esten Fajd-Kerner Mária fuvolaművész és Najbauer Lóránt énekművész is fellép. 

Back To Top