Az Impresszió vendége a Friss Hús Filmfesztivál

Az Impresszióban Bálint Edina vendége Deák Dániel, a Friss Hús filmfesztivál szervezője.

Online megtekinthető, díjnyertes rövidfilmekkel kényezteti a rövidfilmek szerelmeseit a Friss Hús fesztivál! 

A 9. Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivált a tervek szerint tavasszal rendezik meg. A szervezők azonban addig sem tétlenkednek: exkluzív online premierekkel lepik meg a rövidfilmek szerelmeseit. A limitált ideig látható válogatásban 4 magyar és 5 nemzetközi, díjnyertes alkotás látható a fesztivál Facebook-oldalán.

Látható a 2020-as Friss Hús legjobb magyar élőszereplős rövidfilmje, Kölcsey Levente Szünet című alkotása. A film főhőse a 16 éves Zoli, akit szülei ki akarnak íratni a szakközépiskolából, hogy inkább dolgozzon.

Vasárnaptól lesz elérhető Szilágyi Fanni és Szilágyi Gábor Orsi és Tenshinhan című műve. A történetben a Dragonball-rajongó kisfiú erején felül próbálja kiharcolni nővére, a tinédzser Orsi figyelmét.

Tóth Luca animációs filmje, a Lidérc úr a Berlinale rövidfilmes versenyprogramjában debütált 2019-ben, azóta pedig közel 90 fesztiválon szerepelt és 12 díjat nyert. A január 25-től látható alkotásról így ír a rendező: “Lidérc úr lelki karanténjának történetét melegen ajánlom mind a mentális karanténjukban bujkálóknak, mind a hatóságilag lepecsételt ajtóval rendelkezőknek.”

Jövő héttől válik elérhetővé Csoma Sándor Casting című alkotása. A pornóiparban játszódó kisfilm elnyerte a Magyar Filmkritikusok díját, és Léa Seydoux is méltatta.

Deák Dániel, a fesztivál szervezője a nemzetközi kínálatból is szemezget ma délután!

forrás: www.frisshusbudapest.com 

Back To Top