HiánypótLÁSS – interaktív zöld installáció a Gárdonyi téren

kelejuci4

Az Impresszióban Bálint Edina vendége Kele Juci festő-építész, fókuszban a hiánypótLÁSS! – Interaktív zöld installáció a XI. kerületi Gárdonyi téren.

 

Csütörtöktől látható Kele Juci hiánypótLÁSS! című installációja az Eleven Tavasz keretében. A festő-építész a Gárdonyi téri kivágott fa helyére tervez ismét installációt, ami a természet hiányára, a fenntarthatatlan életmódra hívja fel a figyelmet. Kele Juci már tavaly is épített itt egy installációt MeditÁLLJ! címmel.

kelejuci4

Akkor a városi nyüzsgésből invitált minket egy perc megnyugvásra, egy növénnyel átszőtt, spirális tér közepére. A csigavonal középső, privát terében, egy korábban ott állt fa rönkjére állhattunk fel, nézhettünk magunkba vagy akár az égre. A Kult11 felkérésére most az Eleven Tavasz rendezvényén lesz látható Juci újabb alkotása. A kivágott fa inspirálta az idei alkotást is, ami a természet hiányára reflektál és szólít meg minket. A művésznő mindenkit apró hétköznapi “vállalásokra” sarkall, hogy együtt tegyünk egy élhetőbb városért, egy fenntartható, zöldebb jövőért.

kelejuci3

A változást vállaló egy borostyánt tűzhet az installációba, melytől közös erővel kizöldül a fa hagyta űr. A műalkotás több mint két hétig lesz megtekinthető, zöldíthető. A csütörtöki megnyitón közreműködik Halász Áron, a Magyar Kerékpárosklub elnökhelyettese, tánc: Gassama-Kele Borka & Dorka, zene: Novai Gábor. Ezzel egyidőben az Bartók Béla Boulevard 1 művész 1 porta keretén belül Juci képei is láthatók a Szatyor Bár és Galéria kirakatában.

 

Back To Top