DANCING ON A GRINDER – ELŐADÁS A PÁRKAPCSOLATI DINAMIKÁKRÓL

 

Impresszió rovatunk minden hétköznap az Intermezzoban 16 órától! Ezúttal Kovács Domokos rendező, bábművész Bálint Edina vendége. A beszélgetés apropója: A kapcsolati dinamikák néma titkai – Kovács Domokos szólóestje lesz a Bethlenben.

Dancing on a Grinder címmel szombaton lesz Kovács Domokos legújabb szóló produkciója, amely a kortárstánc és a bábszínház kettőséből született új forma, a fizikai bábszínház nyelvén szólal meg. Az előadás a párkapcsolati dinamikákra fókuszál, a szerelmesek hierarchiájára vagy egyenrangúságára, mindezt egy életnagyságú báb és egy különleges tehetségű fiatal művész néma táncában megfogalmazva. Az előadást egyetlen alkalommal tűzi műsorára a Bethlen Téri Színház!

Kovács Domokos 2017-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, bábszínész osztályba járt, de nemcsak színművészként, hanem rendezőként, táncosként és koreográfusként is tevékenykedik. A Dancing on a Grinder című szólóestje inkább duettnek tekinthető, hiszen az előadás során végig egy embernagyságú báb a partnere. A Kárpáti Panna alkotta látvány egy törékeny, szinte áttetsző figurát hoz elénk, ami lassan kel életre a színpadon, azonban amint megtelik mozdulatokkal, számtalan asszociációra ad lehetőséget a közönségnek.

Az előadás azt vizsgálja, hogyan befolyásolják a tradicionális férfi-női szerepek egy párkapcsolat dinamikáját. Mennyire predesztinálják a kapcsolati erőviszonyokat a társadalom által elvárt, hagyományos szerepkörök? Elkerülhetetlen a dominanciabeli különbség, vagy képesek vagyunk egyenrangú partnerekként együtt létezni? Az előadás a heteronormatív szerepek és minták jelenlétét két férfi kapcsolatán keresztül mutatja be, akik látszólag függetlenek a nemi szerepek által kirajzolt hierarchiától, mégis nehezen tudnak szabadulni tőle.

Back To Top