Aurora Folkglamour Mesés Divatbemutató

Az Intermezzoban Bálint Edina vendége Németh Hajnal Aurora, Hungarikum-díjas iparművész, fókuszban az Aurora Folkglamour.

AURORA FOLKGLAMOUR MESÉS DIVATBEMUTATÓ PERFORMANSZ avagy a magyar népmesék, balladák életre kelnek. Németh Hajnal Aurora iparművész évek óta azt tartja szem előtt, hogy a régi magyar népviseleteket, hímzés mintákat iparművészként újra alkossa és a mai világba is beillessze. Az egyedi ruhákban és ékszerekben átalakítja a régi magyar népművészetet és a népviseleteket, felhasználja az eredeti antik darabokat és próbálja beilleszteni őket a mai korba.

A Hungarikum díjat egymást követő 4 évben is elnyerte! A népviseletek és kiegészítőik szerelmeseként missziója, hogy mindenki számára újra hordhatóvá tervezze őket. Az elmúlt években leginkább a színpadi megjelenésekhez készültek egyedi, extravagáns, de mégis népi ruhák és ékszerek. Később egyszerűbb, de különleges ruhák és ékszerek is születtek, melyek ünnepi, akár hétköznapi formában is hordhatóak. A Mesés divatbemutató előadáson az autentikus népviseletek és hímzés minták, illetve az ezekből inspirálódott ruhák és ékszerek kerülnek bemutatásra. Előre kiválasztott magyar népmesék, balladák, gyűjtések és operák elevenednek meg a nézők szeme előtt, miközben egy kis szeletet tudunk megmutatni Magyarország kulturális értékeiből.

Az előadás a történetek rövid elmeséléséből, mozgásból, táncból, a ruhák és ékszerek közös összművészetéből áll. Az előadás „Komplex Magyar Élmény”: mert megjelenik a magyar népmese, ballada, legenda, opera, a néptánc elemei, a népdal eredeti és újra feldolgozott formában, a népviseletek és hímzés minták, tehát a népművészet is minden formában. Folyamatosan kutatja, hogyan lehet a régi technikákat, motívum kincseket átemelni a jelenbe, úgy, hogy megtartsák szépségüket, értéküket, de hozzátegye a saját kézjegyét is.

Augusztus 13. Százhalombatta Aurora FolkGlamour ékszer és ruha kiállítás a Summerfest fesztiválon Augusztus 14. Százhalombatta Menyasszony és vőlegény Aurora FolkGlamour ékszer és ruha divatbemutató a Summerfest fesztiválon Augusztus 20. Budapest Szentháromság tér FolkTrend divatbemutató előadáson Aurora FolkGlamour Hungarikum díjas szettek.

forrás: https://aurorafolkglamour.com/

Back To Top