Augusztus közepéig látható a 39. Magyar Sajtófotó Kiállítás

Az Intermezzoban Bálint Edina vendége Szigeti Tamás, a hónap közepéig látható Magyar Sajtófotó Kiállítás rendezője. 

A 39. Magyar Sajtófotó Pályázatra 296 fotográfus 2515 pályaművel, összesen 7237 képpel nevezett. Rendkívüli idők kreatív megoldásokat kívánnak. A 39. Magyar Sajtófotó Pályázat anyagából rendezett 39. Magyar Sajtófotó Kiállítást szabadtérre költöztették szervezői, a Magyar Újságírók Országos Szövetsége és a Capa Központ. A körülményekhez így alkalmazkodva, a megszokott színvonalon, mindenki biztonságára ügyelve mutathatják be a tavalyi esztendő legjobb, legérdekesebb sajtófotóit.

A Műcsarnok segítő szándékát elfogadva, az ország legnagyobb kiállítási csarnoka mellett, a Hősök teréről indítva, az Olof Palme sétány elejére telepített új installáción nézhetik meg – ezúttal az összes díjazott fotográfiát – az érdeklődők. A megnyitóra, amely szokás szerint ünnepélyes díjátadó is egyben, a Műcsarnok lépcsőin került sor, a lehető legnagyobb nyilvánosság előtt. Megnyitó beszédet Erdei Anna immunológus, a Magyar Tudományos Akadémia főtitkárhelyettese mondta. A tárlat, Szigeti Tamás rendezésében, augusztus 15-ig díjtalanul látogatható. A megnyitón adták át a Capa Központ által a MÚOSZ Fotóriporterek Szakosztálya partnerségével alapított Fotóriporteri Életműdíjat is az idei díjazottnak, Benkő Imrének.

A Magyar Sajtófotó Pályázat portálján (https://www.sajto-foto.hu) látható a MÚOSZ-nagydíját elnyert fotóriporterrel valamint három másik díjazottal készült videóbeszélgetés. Megjelent Az év fotói című album is, amely a Műcsarnok könyvesboltjában illetve a Capa Központban is beszerezhető A kiállítás augusztusban Debrecenben, szeptemberben Gödöllőn, majd Békéscsabán is – szintén szabadtéren – látható lesz.

 

Back To Top