A VILÁG LEGJOBB MESEFILMJEI KICSIKNEK

 

A hamarosan kezdődő CINEMIRA KIDS gyerekfilm fesztiválról lesz szó az Intermezzo Impresszió rovatában. A rendezvényről Bálint Edina kérdezi Lakos Nóra fesztiváligazgatót.

 

A 4-12 éves korosztály számára vetítik a világ legkiemelkedőbb, gyerekeknek szóló rövidfilmjeit és mozifilmjeit. A rendezvény továbbá számos izgalmas filmes workshoppal, neves magyar színészekkel és a Rutkai Bori Banda koncertjével várja a családokat a hétvégén a Millenárison, a Nemzeti Táncszínházban.

A CINEMIRA az egyetlen kifejezetten gyerekeknek szóló filmfesztivál hazánkban. Ezen a hiánypótló családi rendezvényen a gyerekek filmeken keresztül ismerhetik meg a világ különböző kultúráit. Több, mint nyolcvan országból száz gyerekfilm látható. Az óránként induló filmes programban korosztályokra bontva, 4-6, 7-9, és 10-12 éveseknek szóló rövid animációs és élőszereplős filmeket vetítenek. Itt debütál Jankovics Marcell kultikus rajzfilmje, a Fehérlófia 4k felbontású, digitálisan felújított változata. A nemzetközi mozifilmek mellett idén is megjelennek a hazai kedvencek, úgy mint a Kuflik és a Városi legendák című animációs sorozatok egészestés filmváltozatai.

A fesztivál interaktív: filmes, animációs, casting és kaszkadőr workshopokon próbálhatja ki magát az egész család.

Rodolfó születésének 110. évfordulójára emlékezve idézik fel izgalmas életútját lányával Gálvölgyi Judittal, és unokájával, Gálvölgyi Dorkával; Kelle Botond bűvész pedig interaktív bűvész show-val is készül.

A Cinemira gyerekfilm ünnepen a teljes család együtt alkothat. A különleges filmes programokon a gyerekek maguk festhetik meg saját csapójukat, kipróbálhatják magukat a virtuális valóságban, vagy rajzolhatnak saját filmet 35mm-es szalagra. Idén ünnepli 40. évfordulóját ikonikus rókahősünk, VUK, így a legkisebbeket puzzle, színező, kártyajátékok, kvíz, várja a VUK játszósarokban, a Móra Könyvkiadó támogatásával.

Műsor: Intermezzo

Kezdés: kedd 16:00

Műsorvezető: Bálint Edina

Back To Top