A GITÁR ARCAI – 3. BUDAPESTI NEMZETKÖZI GITÁRFESZTIVÁL ÉS VERSENY

 

Az Impresszió rovat vendége Eötvös József gitárművész, akivel a 3. Budapesti Nemzetközi Gitárfesztivál és Verseny programjáról beszélget Bálint Edina. Minden szempontból rendhagyó az idei Budapesti Nemzetközi Gitárfesztivál és Verseny, amely a klasszikus gitárzene világának egyik legrangosabb nemzetközi eseménye.

 

Tekintettel a nagy számú nemzetközi résztvevőre, a szervezők úgy döntöttek, hogy a teljes eseménysorozatot online rendezik meg, ezzel egyenlő esélyeket biztosítva a világ minden pontjáról jelentkező fiatal művészek számára.

A fesztivál koncertprogramja követi a verseny menetét, ezért szeptember és október hónapban visszatérően lesznek koncertek időben a verseny különböző fordulóihoz kapcsolódóan. A nyitókoncertet a 2017. évi Budapesti Nemzetközi Gitárverseny győztese, az ukrán Marko Topchii gitárművész adta tegnap a Zeneakadémiáról. Októberben pedig hallhatjuk a világhírű, német Joscho Stephan Trió gypsy swing koncertjét, később pedig két legendás gitáros, a szerb-amerikai Miroslav Tadic és a macedón Vlatko Stefanovski közös world music fellépését élvezhetjük.

István Ádám, magyar versenyző bemutatkozó játéka:

Back To Top