INDIAI EGYETEMMEL SZÖVETKEZIK A MAGYAR KÉPZŐMŰVÉSZETI EGYETEM

Hosszútávú oktatási és művészeti együttműködési megállapodást kötött Indiában az MKE és a negyvenhatezer hallgatót számláló óriás egyetem, a MaharajaSayajirao University. A megállapodást Dr. Erős István rektor kezdeményezte és írta alá az indiai Vadodarában.

Ez a friss együttműködés lehetővé teszi egy akadémiai csereprogram kialakítását a két ország hallgatói és oktatói között. A fő cél,  hogy a két intézmény hallgatói, oktatói, kutatói közösen vegyenek részt oktatási és művészeti programokban, kulturális projektekben.

Lehetőség  nyílik a nemzetközi tapasztalatszerzésre, új kultúrák megismerésére, művészi inspiráció gyűjtésére. Az is fontos, hogy előmozdítsák a művészeti rendezvényeken, fesztiválokon, konferenciákon, kulturális fórumokon való közös részvételt.

A MaharajaSayajirao University of Baroda egy giga egyetem az indiai Vadoradában, ahol angol nyelven folyik az oktatás. A MSU negyvenhatezer hallgatóval és tizennégy karral rendelkezik. A mostani együttműködés  a Képzőművészeti Karra fókuszál, ahol az alapképzéstől a PhD szintig folyik a művészeti oktatás festészet, szobrászat, muzeológia, grafika, design, alkalmazott művészet és művészettörténet területeken.

Vendégünk: Erős István,a Magyar Képzőművészeti Egyetem rektora

  1. INTERMEZZO – Bálint Edinával
    Adás: 2023.02.02.
Back To Top