IDÉN IS VÁRJA NÉZŐIT AZ MVM ZENERGIA

Újragondolt klasszikusok csendülnek fel Rúzsa Magdi, Balázs János és a Concerto Budapest előadásában a 7. alkalommal megrendezett MVM ZENERGIA koncerten.  A fényfestéssel kísért koncert szombat este a budapesti Erkel Színház mellett öt vidéki helyszínen és online is követhető lesz, így bárki részese lehet a felejthetetlen élménynek.

 Idén a klasszikus zene, a könnyűzene, a magyar népdalok, a francia sanzonok, a jazz, a rock és a régi magyar filmslágerek világából jól ismert művek csendülnek fel Rúzsa Magdi, Balázs János és a Concerto Budapest előadásában, még sosem hallott átiratokban. A koncertet Keller András Kossuth-, Liszt- és Bartók–Pásztory-díjas, érdemes művész vezényli, míg az egyedi hangszerelésért és a zenei rendezésért Szentpáli Roland többszörös nemzetközi versenygyőztes és Artisjus-díjas tubaművész, zeneszerző felel. Az est műsorvezetője Bősze Ádám.

Újdonság, hogy idén öt vidéki városban is megtekinthető lesz a koncert óriáskivetítőn élőben, kiegészítő programok kíséretében. Az MVM ZENERGIA vetítése előtt Debrecenben a Cívis Consort vonósnégyes, Tordai Zoltán és zenekara, valamint Varga Klára Jászai Mari-díjas színművész közös műsorát élvezhetik a nézők; Miskolcon a Rutkai Bori Band gyermekkoncert és a The Pastorz várja a látogatókat; Pécsen Seidl Dénes és Dénes-Worowski Marcell „ZeneMűvek” c. népszerű formációja hozza közelebb a klasszikus zenét; Szegeden Balázs-Piri Soma zongoraművész, majd a SzegEd TRombone ENsemble harsonaegyüttes műfajokon átívelő koncertje szórakoztatja a nézőket; Szombathelyen pedig Kiss Márton zongoraművész, valamint a Savaria Szimfonikus zenekar művészeiből megalakult kamarazenei formációk koncertjei várják az érdeklődőket.

Az Intermezzo vendége Földi Melinda, az MVM Zrt. kommunikációs osztályvezetője, egyben a projekt vezetője és Balázs János, Liszt- és Kossuth-díjas zongoraművész, Prima- és Junior Prima-díjas, érdemes művész, az idei MVM ZENERGIA egyik fellépője és művészeti vezetője. 

 

Back To Top