IDÉN IS LESZ KARAVÁN FESZTIVÁL

20 éves lett a Karaván Színház és Művészeti Alapítvány 2020-ban, a pandémia miatt a hivatalos ünnepség elmaradt, így most, 2022-ben egy fesztivállal ünnepli a Színház húszéves utójubileumát, valamint az új színházhelyiség átadását. A helyszín az Üllői út 31. a IX. kerületben.

Az alapítvány azzal a céllal jött létre, hogy olyan, színészet iránt fogékony gyerekeket kutasson fel, és számukra tandíjmentes színészképző stúdiót működtessen, akiknek egyébként képességeik kibontakoztatására minimális esélyük lenne. Így a szegényebb családok gyermekei is hozzáférhetnek a színészképzéshez.
Két éve született együttműködés az MG Records lemezbolttal, amelynek vezetője, Matyasovszky Géza helyet biztosít a Karaván Színház előadásainak.

A csütörtöktől vasáranpig tartó fesztivál az elmúlt négy év produkcióiból válogat, többek között Spiró György Prah; Selmeczi Bea I’m online; Vaszilij Szigarjev Guppi; Oláh-Horváth Sári Hűvös című előadása lesz látható.

A fiatalabb korosztályt a zenés, bábos Banyamesék, a Gyere haza, Mikkamakka és az Egerek… és az egerek várják. Az előadások után koncertek színesítik a programot. Fellép a Gypsy Soloist, Balogh Kálmán és Farkas Rózsa is.

Szombat délután egy új bemutatóra is sor kerül: Horváth Kristóf (Színész Bob) rendhagyó irodalomórát tart Petőfi Sándor verseiből. Az estet Baranyi Zoltán hegedűművész kíséri.
A fesztivál zárónapján Beck Zoltán érkezik Vecsei H. Miklóssal, hogy egy kicsit kártyázzanak a közönséggel. 32 lapjuk van, mint egy pakli magyar kártyában. Nem tudják előre, hogy aznap este milyen lapokat osztanak nekik, hiszen a nézők húznak. A kártyákhoz történetek, versek, dalok, személyes élmények kapcsolódnak. Olyanok, amelyeket nem árulnak el előre még egymásnak sem.

Az Impresszió rovat vendége: Nyári Oszkár színművész, a Karaván Színház és Művészeti Alapítvány vezetője

INTERMEZZO – Bálint Edinával
Adás: 2022.09.28.

Back To Top