I bike Budapest felvonulás szombaton

Az Impresszióban Bálint Edina vendége Halász Áron, a Magyar Kerékpárosklub elnökhelyettese, szóvivője.

Szombaton újra megrendezi az I bike Budapest felvonulást a Magyar Kerékpárosklub. Az eseményre már több mint 10000-en jeleztek vissza a Facebookon. Az I bike Budapest több száz önkéntes segítségével ügyelnek a forgalmi zavarok elkerülésére, de így is érdemes lesz elkerülni autóval a belvárost szombat délután. A felvonuláson a főváros olyan pontjain tud végigtekerni gyerekektől idősekig bárki, ahol máskor nem vagy csak nagyon nehezen lehet kerékpározni. 

A felvonulás rendőrség által biztosított, lezárt útvonalon halad végig, így családosan is könnyen részt lehet venni. Több külső kerületből, de még Szentendréről is a Kerékpárosklub által vezetett csapatokban lehet betekerni a Margit híd budai hídfőjétől induló menethez. Az I bike Budapest bringás felvonulás 14 órakor indul a budai alsó rakpart Margit hídtól északra eső szakaszáról. A menetet a magyar kerékpározást több mint 10 éve támogató Hollandia nagykövete, René van Hell nyitja meg. A felvonulást záró bringaemelés várhatóan 17:00-kor lesz a Városligetben.

A kerékpáros felvonulás a budai alsó rakparton, a Műegyetem rakpart egy szakaszán, a Petőfi híd északi oldalán, a Közraktár utcán, a pesti alsó rakparton, a József Attila utcán, az Andrássy úton, a Bajza utcán és a Damjanich utcán éri el a Városligetet. A pesti alsó rakparton egész hétvégén kerékpáros-gyalogos korzó lesz, de a felvonulás elhaladása alatt csak a járdákon lehet majd gyalogolni.

A felvonuláson több mint 200 önkéntes rendező engedi át a gyalogosokat a zebrák többségén, és segít a rendőrségnek a keresztező villamos- és buszjáratok, autóforgalom átengedésében. Ezzel az I bike Budapest az egyetlen olyan nagyrendezvény, ami legkisebb forgalmi zavarra törekszik a városban, de szombat délután így is érdemes lesz autóval elkerülni Budapest belvárosát. 

Back To Top