Horváth Zsolt újabb öt évig vezeti a Pannon Filharmonikusokat

Újabb öt esztendőn át Horváth Zsolt, jelenlegi igazgató vezetheti a pécsi Pannon Filharmonikusokat. Horváth Zsolt 2003 óta, megszakítások nélkül tölti be igazgatói posztját a zenekar élén, s most újabb öt évre kapott bizalmat vezetői pozíciója kapcsán.

A Bécsi Zeneakadémián és a Pécsi Tudományegyetemen végzett trombitaművész-közgazdász munkájának köszönhetően a PFZ mára országos és nemzetközi szinten is kiemelkedő zenei együttessé vált.

Az igazgató eddigi munkája során számos innovatív elképzelést valósított meg, elindította a zenekar közönségnevelő programját, tudatosan megtervezett marketing- és kommunikációs tevékenységet folytatott, valamint sokrétű partnerkapcsolati hálót épített ki szakmai, gazdasági, oktatási, illetve egyházi partnerekkel egyaránt. Horváth Zsolt pályázatában számos területet felölelő szakmai tervei, a szakmai utánpótlás nevelés, az online térben való erőteljesebb jelenlét, a partnerkapcsolatok megőrzése és fejlesztése innovatív és előremutató választ kínálnak a jövő kihívásaira, amellyel továbbra is sikeresen folytatódhat a Pannon Filharmonikusok márkaépítése. – mondta el Bognár Szilvia kulturális területért felelős pécsi alpolgármester a kinevezés kapcsán.

Horváth Zsolttól azt is kérdeztem, mire a legbüszkébb az elmúlt évekből emberi és szakmai szempontból; MBA diplomamunkájában a magyarországi szimfonikus zenekarok piaci jelenlétét és marketingtevékenységét kutatta: ebből mit lehetett gyakorlati szempontból beépíteni a Pannon Filharmonikusok életébe? 

Back To Top