HÉTVÉGÉN GYEREKNAP – PROGRAMOK KICSIKNEK ÉS NAGYOKNAK

Május 29. nemzetközi gyereknap, amely alkalomból számos külön programmal várják a kicsiket és nagyokat. Klasszikus zene kicsiknek, koncertek és kutyabarát programok a gyereknapi hétvégén és utána.

A GYEREKNAPI HÉTVÉGÉN KALANDRA FÜL FESZTIVÁL!

A Danubia Zenekar egy zenei esemény keretében szeretné közel hozni a klasszikus zenét a gyerekek szívéhez a gyereknap hétvégéjén. A Kalandra Fül Fesztivál immár harmadik alkalommal gyűjti egy helyre a legjobb, legviccesebb és legszerethetőbb előadásokat az óvodás és kisiskolás korosztály számára. Az esemény azon túl, hogy értékes információkkal látja el a legkisebb nézőket is, a célcsoport számára a leginkább befogadható módon nyújt minőségi zenei élményt, fontos szerepet tölt be az ének-zene és hangszertanulás megkedveltetésében.
A fesztivál mindkét napjának délelőttjén, május 28-án és 29-én is a Zenekar két-két saját ifjúsági produkciója lesz látható, további négy előadás pedig kifejezetten erre az alkalomra készül koprodukcióban. A közös produkciók között szerepel a Szent Efrém Férfikarral és a ZeneMűvekkel tervezett koncert, a Közös hang előadás a Máltai Szimfónia programban hangszeren tanuló gyerekekkel, valamint a Fabényi Réka által vezetett, autista, Down-szindrómás és más fogyatékkal élő fiatal tagokkal is rendelkező Parafónia Zenekarral közös fellépés.

 

A HÉTVÉGÉN ISMÉT A GYEREKEKÉ A DM VASÚTTÖRTÉNETI PARK

Szerveztek már sikeres online gyereknapot, de idén ismét személyesen várják a családokat a Vasúttörténeti Parkban. A gyerekek nosztalgiavonattal érkezhetnek a helyszínre, a számos edukációs program mellett kézműves foglalkozások és akadálypálya is várja a kicsiket. A szülők sminktanácsadáson vehetnek részt, míg a gyerekek játszva tanulhatnak a napvédelem fontosságáról. Schvéd Norbert parkvezető az Intermezzoban mesél a programokról.  

 

JÓTÉKONYSÁGI FELVONULÁS HÁTRÁNYOS HELYZETŰ GYEREKEKNEK

Május 31-én gyereknap alkalmából Limuzinos, Luxusautó Felvonulást tart rendőri kísérettel a Baptista Szeretetszolgálat. Az esemény célja, hogy egy kicsit kiemelje a gyerekeket a hétköznapokból, és örök élményt szerezzen számukra. Idén már 11 éve, minden évben hangulatos program ez a gyerekeknek, hiszen a felvonulás keretein belül több mint 100 gyermeket limuzinok és luxusautók várnak a Hősök terén, ahonnan elindul a konvoj, és a fontosabb nevezetességeket érintve vonulnak a körbe a fővárosban. Az Impresszióban Baricz Dezső, a Baptista Szeretetszolgálat programszervezője. 

 

 

Back To Top