HAMAROSAN MEGJELENIK LUGOSI LUGO LÁSZLÓ : GRAFFITI. Read the Signs című albuma

A budapesti graffitiket tartalmazó unikális album bemutatója pénteken 17 órakor lesz a Millenárison, a  Könyvfesztivál keretein belül.  

A tavaly váratlanul elhunyt Lugosi LUGO László egyik utolsó fotósorozatából készült ez az impozáns válogatás.  A 4500 LUGO- féle graffiti-fotóból az album 350-et tartalmaz. A könyv ismerteti továbbá a graffiti alapvető fogalmait, stílusirányzatait, a legfontosabb budapesti graffiti-line-okat, sőt a a graffitizés jogi vonatkozásait is.

A kiadványt négy magyar graffitiművésszel – Floek Uno, Trans One, Fat Heat és Jok13 – készített interjú gazdagítja. A kötet vizuális és szöveges tartalmát tekintve is igazi könyvritkaságnak számít. Bemutatja LUGO, a „fényásó” művészetét, amellyel a régvolt, az aktuális és az eljövendő Budapest is láthatóvá válik, egyben hiánypótló műként iránytűt jelent a főváros graffitikultúrához.

LUGO (1953-2021) ismert fotográfus, filmes, művészeti szakíró és szerkesztő volt. Művészetének centrumában Budapest fizikai és szellemi értékei, a múló idő nyomainak összegyűjtése és sorozatokba rendezése álltak. Egyfajta személyes és művészeti Budapest-archívumot hozott létre, amelynek legfőbb építőelemei a budapesti épületfotók, városfotók, művészek és írók portréi.

 

Az Intermezzo vendége: Kurdy Fehér János költő, kurátor

INTERMEZZO – Bálint Edinával
Adás: 2022.09.26.

Back To Top