HA AUGUSZTUS, AKKOR ORGONA!

 Filharmónia Magyarország szervezésében augusztusban ismét megrendezésre kerül az OrgonaPont sorozat, melynek kiemelt eseménye a szombati Orgonák Éjszakája.

Töltsünk egy éjszakát a hangszerek királynőjével és a művészet oly különleges kombinációjával, mint Mészáros Zsolt Máté orgonaművész és Dúlfalvy Éva hegedűművésznő Végh Lajos homokanimációjával kísért lélegzetelállító, izgalmas koncertje a budapestiMátyás-templomban.

Az Orgonák éjszakája koncertjén Homokba rajzolt dallamok címmel egyedülálló produkciót láthatunk,  mely garantáltan lebilincseli a közönségét, emlékezetessé teszi a hangversenyt. Zenére, kivetítőn élőben készül a kép, melyhez a homok szórásán túl látványos effektek, képi, filmes elemek is társulnak. Mindeközben a Margitszigeten, a zenélő szökőkútból is orgonazene fog szólni augusztus 6-án.

De nem csak ezen a napon, hanem egész hónapban az ország minden részén felcsendül a hangszerek királynőjének csodálatos hangja, többek között olyan fellépővel, mint a Határon Túli Magyar Zenészek Szimfonikus Zenekara, melynek tagjai augusztus 25-én Budapesten adnak koncertet a Purcell Kórussal. Az együttes megalakulása Vashegyi György karmester nevéhez fűződik. A kezdeményezés célja, hogy erkölcsi támogatást nyújtson a legkiválóbb határon túli magyar zenészeknek, és erősítse az itthoni és külhoni magyarok nemzeti összetartozásának érzését, egyúttal kifejezze a határon túli magyar muzsikusok elismertségének és megbecsülésének jelentőségét.

Budapesten még egy koncertnek lehetünk részesei, augusztus 26-án a Szeretet hangjai csendülnek fel a Rákospalotai Evangélikus Nagytemplomban Murvai Nóra orgonaművésznő és Szolnoki Apollónia énekesnő által.

Vendégünk: Szamosi Szabolcs, a Filharmónia Magyarország ügyvezető igazgatója

INTERMEZZO – Bálint Edinával
Adás: 2022.08.02.

Back To Top