GYEREKNAPI KONCERT ÉS A MAGYAR KLASSZIKUS ZENE NAPJA A NYITÁNYBAN

A május 18-i Nyitányban már előkerül a Gyereknap, beszélünk a koreai konyháról és megemlékezünk Kocsis Zoltán, kétszeres Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész, karmester és zeneszerzőről, aki május 30-án lenne hetven éves.

HOLDDALANAP KONCERT GYEREKNAPON

Tenger mélye, ég teteje, rózsabimbó szíve címmel, Gyereknapon – május 29-én – mutatja be új meselemezét a HolddalaNap Zenekar – a Hangjelek rovatban ezúttal Gulyás Anna, a zenekar vezetője, a Magyar Zene Háza zenepadagógusa, énekes-néprajzkutató, mesemondó beszél a koncertről és a lemezről.

 

HETVEN ÉVES LENNE KOCSIS ZOLTÁN

Kocsis Zoltán a magyar zenei élet egyik meghatározó alakjaként minden évben, születésnapján koncertet adott jótékony célra. Ezt a hagyományt elevenítette fel a Nemzeti Filharmonikus Zenekar, amely a Nemzeti Énekkarral a Zeneakadémia Nagytermében május 30-án Kocsis Zoltán tiszteletére A magyar klasszikus zene napja koncertet ad. A neves muzsikus születésének hetvenedik évfordulóján, 2022-ben a huszadik század klasszikus magyar szerzőinek alkotásai mellett természetesen napjaink magyar zenéje is képviselteti magát. A Reggeli Expresszben Szerémi Nóra vendége a Magyar Nemzeti Filharmonikus Zenekar főigazgatója, Herboly Domonkos, akivel a koncertről beszélgetnek.

 

 

 

Back To Top