GRANDIÓZUS SZÓLISTÁK AZ ANIMA MUSICAE SOROZATÁBAN

 

A zene lelkéről elnevezett kamarazenekar az új évadban is világhírű művészeket lát vendégül. Vasárnap a Zeneakadémia Nagytermében a komolyzenei élet igazi éllovasai, játékuk pedig felejthetetlen élményeket ígér a hallgatóságnak.

A három koncertből álló Grandioso sorozat első koncertje vasárnap lesz, ahol a venezuelai születésű Giovanni Guzzoval lép színpadra az együttes. A jelenleg a Camerata Salzburg koncertmestereként tevékenykedő művészről a kritikusok is csak szuperlatívuszokban beszélnek: játéka ,,magával ragadó” és ,,ellenállhatatlan”. Fiatal kora ellenére a világ legrangosabb zenekaraival lépett már fel.

Tanulmányai befejeztével az intézmény történetének legfiatalabb oktatója lett a londoni Royal Academy of Music-on, jelenleg a grazi Hochschule für Musik professzora. Páratlan játékát egy 1751-ben készült Gagliano hegedűn élvezheti a közönség.

A hangvereseny egyik különlegessége, hogy Guzzo ezúttal karmesterként is bemutatkozik. Joseph Haydn ,,A lakatlan sziget” nyitánya és Beethoven IV. Szimfóniája között pedig Mozart A-dúr Hegedűversenyét hallhatjuk. tőle.

A Grandioso sorozat  későbbi koncertjein, március 2-án a fiatal svájci hegedűművészt, Sebastian Bohrent hallhatja a közönség, míg április 22-én pedig az egyik legsokoldalúbb szólistát, Tedi Papavramit látja vendégül az együttes.

 

Az Impresszió rovat vendége: G. Horváth László, az Anima Musicae Kamarazenekar művészeti vezetője

INTERMEZZO – Bálint Edinával
Adás: 2022.11.24.

Back To Top