GITÁR, HEGEDŰ ÉS CSELLÓ A PAPAGENO KLASSZIK MŰSORÁBAN

A Papageno és a Klasszik Rádió közös október 22-i magazin műsorában interjút hallhattak Eötvös Józseffel, Gémes Antossal, Szabó Ildikóval és Tfirst Péterrel.

GITÁRFESZTIVÁL

A gitárzene nagyjait mutatja be ismét a Budapesti Nemzetközi Gitárfesztivál, idén november 4–6. között. A nemzetközi hírű fesztivált Eötvös József gitárművész, a Zeneakadémia egyetemi tanára hívta életre 9 évvel ezelőtt. A hiánypótló programsorozatra a klasszikus gitár iránt érdeklődő szakmai közönség mellett a gitár mint hangszer szerelmeseit és annak különböző stílusait megismerni vágyó zeneszerető érdeklődőket is szeretettel várják a Zeneakadémia termeiben.

MADAGASZKÁR MUSICAL

Novemberben érkezik a Pesti Magyar Színház nagyszínpadára a Madagaszkár – zenés kalandtúra című musical. A Dreamworks Animation Motion Picture azonos című filmje nyomán készült előadás ősbemutatójának rendezőjével, Gémes Antossal beszélgetünk.

CELLISSIMO AKADÉMIA

A Szabó Csaba Nemzetközi Társaság október 23–30. között az iClassical Academy-vel együttműködésben rendezi meg a CELLISSIMO Akadémia elnevezésű mesterkurzust. A hegedű, cselló, zongora és kamarazene mesterkurzusokra jelentkező fiatal hallgatók és tehetséges fiatal zenészek nemzetközi hírű muzsikusoktól kaphatnak magánórákat és együtt muzsikálhatnak hangversenyeken kollégáikkal és a professzorokkal. Szabó Ildikó, a nemzetközi érdeklődés középpontjában álló fiatal csellóművész is a mesterkurzus oktatói között szerepel.

LFKZ VIDEÓPÁLYÁZAT ÉS KONCERT

A Liszt Ferenc Kamarazenekar 2021. májusában első alkalommal hirdette meg az általános iskolás korosztály számára Mesélő hangjegyek elnevezésű rajzpályázatát, amelyet a nagy érdeklődésre való tekintettel idén is kiírt. A rajzpályázat folytatásaként most a 7–12. osztályosok számára a Samsunggal közösen hirdetnek egy kétfordulós videópályázatot. A feladat az, hogy a csapat megmutassa, számukra mit jelent, milyen történetet, emlékeket, érzéseket közvetít Jörg Widmann 180 Beats per Minute című műve. A részletekről Tfirst Péter hegedűművész, a Liszt Ferenc Kamarazenekar koncertmestere mesél.

Adás: 2022.10.22. 10.00 óra

Műsorvezető: Szerémi Nóra

Back To Top