FÜRJESI CSABA ÖT ÉV UTÁN ÖNÁLLÓ KIÁLLÍTÁSSAL JELENTKEZIK MAGYARORSZÁGON

A Salzburgban és Budapesten élő festőművész hazánkban még nem látott képeit láthatjuk a november elején megnyílt Humánszinkron című kiállításon a The Space kortárs galériában, a Széna tér melletti Hattyú utcában. A többszörös magyar és nemzetközi grafikai díjas Fürjesi munkáival 2017 óta nem találkozhatott itthon a nagyközönség.

Németország, Olaszország, Lengyelország, Ausztria kiállítóterei és múzeumai után még jövő szombatig tekinthetjük meg az elmúlt években készített, elsősorban nagyméretű alkotásait.

A humánszinkron jelentése: az azonos időben lévő emberi minőségek, értékek, jelenségek, valamint szituációk vizsgálatára, bemutatására irányuló folyamat. Az idő és a létezés univerzális alapkérdéseit boncolgató alkotásai emocionális vagy akár a szakrális narratíva mellett mélyebb tartalmi összefüggéseket tárnak fel.

A műfaji határok kiterjesztésével, átjárásával keletkező hatásokat és a különféle alapanyagok által adott sajátos textúrákat állítja a képi kifejezés szolgálatába. A fokozottan befelé irányuló, önelemzésre, válaszkeresésre késztető alkotásai egyfajta új emberközpontúságra irányuló figyelem részesévé avatja nézőit.

 

Az Impresszió rovat vendége: Fürjesi Csaba festőművész

INTERMEZZO – Bálint Edinával
Adás: 2022.11.21.

Back To Top