FOLYTATÓDIK A NE BÁNTS! CÍMŰ ÖSSZMŰVÉSZETI PROJECT

Az új, érzékenyítő projekt eseményeinek fókuszában mindazok az áldozatok állnak, akik a zárt ajtók mögött történő lelki bántalmazásnak, a falakon belül maradó csöndes fájdalomnak az elszenvedői. A KVTársulat célja, hogy felhívja minderre a figyelmet, és művészi eszközökkel láthatóvá tegye mindazt, ami titokban, titkolva zajlik.

A projekt résztvevői kérdőre vonják a mindannyiunkban ott rejlő kívülállót, a „nem láttam, nem hallottam semmit”, „nem az én dolgom” hozzáállást, a néma környezetet, a közönyt.

A Ne bánts! ennek a témának a továbbgondolása a képzőművészet és a szépirodalom bevonásával. A színház kereteit kitágító, társművészeteket és más kulturális-társadalmi területeket érintő művészeti projekttel a színházlátogató közönségen túl egy szélesebb társadalmi réteget kívánnak megszólítani.

A Ne bánts! projekt képzőművészeti eseményeként megvalósuló egyedi performansz és kísérleti kiállítás megálmodója Száger Zsuzsa. A bántalmazott nők mellett felszólaló eseményt már kétszer megrendezték a a múlt héten a Tér-Kép Galériában, ahol Gyárfás Dorka újságíró (WMN) moderálásával Száger Zsuzsa, Urbanovits Krisztina és Proics Lilla eszmecseréjére is sor került.

Holnap pedig jön a projekt irodalmi estje a Godot Galéria Moha Café-ban, a Bartók Boulevard-on. Az eseményen három kortárs hazai írónő műveiből olvasnak fel a KVTársulat színésznői. Elhangzik Kalapos Éva Veronika novellája, Karafiáth Orsolya regényrészlete és szemelvények Kiss Judit Ágnes új, hamarosan megjelenő regényéből. Ezt követően az írónőkkel és a társulat közreműködő színészeivel Veiszer Alinda beszélget.

 

Az Intermezzo vendége: Száger Zsuzsa színésznő, a projekt megálmodója a KV Társulat társalapítója, társ-művészeti vezetője

INTERMEZZO – Bálint Edinával

Adás: 2022.11.30.

Back To Top