Film készül a Regnum Festről

Az Intermezzoban Bálint Edina vendége Mestellér János filmrendező.

Film készül a nagyszabású történelmi hagyományőrző és kulturális rendezvényről Regnum Fest 2021- Hagyományőrző, Összművészeti Fesztivál és Program címmel. A nagyszabású Regnum Fest történelmi hagyományőrző és kulturális rendezvénynek eredetileg Tokaj városa és a szabolcsi földvár adott volna otthont. A 2020 szeptemberére tervezett időpontot a koronavírus miatt 2021 májusára halasztották, majd ez is elmaradt az elhúzódó pandémia miatt.

A szervezők végül úgy döntöttek, hogy filmre veszik a programokat és a világhálón teszik közkinccsé. Az esemény fő látványossága a nagyszámú katonai hagyományőrző csapat jelenléte és fellépései: 15 civil szervezet képviselteti magát! A filmet 10 különböző helyszínen veszik fel, április és május hónapokban.

Mestellér János, a film rendezője elmondta, hogy a grandiózus mozgókép-alkotás elsődleges célja, hogy bemutassák az Árpád-korral foglalkozó magyarországi hagyományőrzők tevékenységét és munkáját. Olyan helyszíneken forgatnak többek között, mint a hollókői vár, a szigethalmi Emese Várispánság, a Sóstói Múzeumfalu Árpád-kori részlege, vagy a Budapest Történeti Múzeum és az Országház. 

A dokumentumfilm érdekessége, hogy a különböző helyszíneket egy utazó riporter alakja és a helyszíneken megelevenedő Szent Lászlóhoz kapcsolódó mondák és krónikai történetek foglalják keretbe. 

 

forrás: www.regnumsfest.hu 

Back To Top