Fidelio Klasszik: Bartos, Fischl, Káel, Vidnyánszky

A Klasszik Rádió és a Fidelio magazinműsorának augusztus 16-i adásában Bartos Erika meseíró-illusztrátor (képünkön) és Fischl Mónika színésznő mellett Káel Csaba, a Müpa vezérigazgatója és Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója is hallható lesz.

Új könyvvel jelentkezett Bartos Erika. A Máltai Szeretetszolgálat gondozásában megjelent kötet a fogyatékkal élő gyerekek és kortársaik közötti kapcsolatról szól. A meseíró és illusztrátor eddig megjelent segítő kötetei nem kereskedelmi céllal jöttek létre. A mostani, Őrangyal című könyv megvásárolható ugyan a könyvesboltokban, ám a befolyt összeget az író ezúttal is jótékony célokra ajánlotta fel. Bartos Erika elmeséli, hogyan került kapcsolatba a sérült gyermekekkel, mivel ünnepelte Bogyó és Babóca tízéves szülinapját és hogyan kanyarodik vissza eredeti, építész szakmájához.

Idén már két estén tartottak operett gálát a Budai Várban, bizonyítva, hogy a műfaj él és nagy rá a kereslet. Fischl Mónika színésznő szerint ez egyrészt köszönhető annak, hogy fiatalok is feltűntek az énekesek között, másrészt realistábbá vált a játékmód. Az operettprimadonnával a Budavári Palotakoncert után beszélgettek.

Tízedik évadját kezdi szeptemberben a Művészetek Palotája. 2015. március 14-én és 15-én ünnepi rendezvénysorozatot terveznek az első évtizedben fellépett világhírű magyar művészek közreműködésével. Káel Csaba vezérigazgató tervei szerint a jubileumi évadot – a párbeszéd jegyében – a Müpa műfajok és korosztályok iránti nyitottsága, az együttműködések, intézményi kapcsolatok erősítése és bővítése alapozza meg.

Nyolc nagyszínpadi és nyolc stúdiószínpadi előadást mutat be a jövő évadban a Nemzeti Színház. A Vidnyánszky Attila vezette teátrum az elmúlt évadban premierek és vendégjátékok sorával várta a közönséget. Az elért eredményekről, hídverésről, színészközpontú színházról és a jövő évad terveiről is kérdezték az igazgatót.

A sok zenei csemegével szolgáló műsor szombat reggel 10-től 12-ig hallható a Klasszik Rádió 92.1-en, ismétlésére augusztus 17-én, vasárnap este hét órától kerül sor. A rádió a műsorváltoztatás jogát fenntartja.

Forrás: Fidelio Klasszik

Back To Top