Elkészült a Dunakanyar fenntarthatósági térképe

Az Impresszióban Bálint Edina vendége Pálfai Domokos, az Egymeder csoport egyik alapítója, a beszélgetés aktualitása. hogy megszületett a Dunakanyar első fenntarthatósági kalauza.

Több, mint 40 vállalkozás fogott össze a fenntartható Dunakanyarért, melyhez különleges térkép is készült Egy rendkívüli kezdeményezésnek köszönhetően önkormányzatok, kulturális- és gasztro helyek, valamint különféle vállalkozások kerültek rá a Dunakanyar első fenntarthatósági térképére, a KanyarGO-ra. A kezdeményezés célja a régió folyamatos fejlesztése a turisták és a helybéliek bevonásával.

A KanyarGO térkép az egymeder csoport és a DunakanyarGO turisztikai portál közös gyermekeként született. Az alapítók főleg helyi családi vállalkozások, akik évek óta szembesülnek a régió megfékezhetetlen elvárosiasodásával, és annak pozitív és negatív hatásaival. “Hétvégente rengeteg autóval érkező kiránduló veszi célba a Dunakanyart, amit a települések egyre nehezebben bírnak el. Régóta gondolkodunk, hogy hogyan tudnánk élhetőbbé tenni a környéket, amit annyira szeretünk, anélkül, hogy bárkinek az érdeke sérülne – így született meg az egymeder csoport és a KanyarGO térkép ötlete. A kezdeményezéssel segítünk az utazóknak, hogy autó helyett inkább vonatra, hajóra vagy bicajra szálljanak, és hogy megtalálják a Dunakanyar legizgalmasabb helyeit, programjait és rejtett kincseit – mindezt úgy, hogy közben vigyáznak a régió értékeire.”

forrás: http://egymeder.hu/

 

 

Back To Top