Életrajzi film készül Cherről

Cherilyn Sarkisian LaPiere Bono Allman Oscar-, Emmy-, Grammy- és Golden Globe-díjas cseroki és örmény származású amerikai énekesnő, színésznő, minden idők egyik legsikeresebb énekesnője, több mint 100 millió albumot adott el világszerte.

Cher az egyetlen Madonna mellett, akit kétszer is Európa vezető énekesének választottak, és az egyetlen előadó, akinek három turnéja is szerepel a 2000-es évek legsikeresebb koncertsorozatait felvonultató listán. Believe című dala a zenetörténet harmadik legsikeresebb női slágere. 

A 75. születésnapján jelentette be Cher, hogy életrajzi filmet készítenek róla a Mamma Mia! című zenés filmek producerei, de az énekes maga is producere a biopicnek.

A film forgatókönyvén Cher barátja, az Oscar-díjas Eric Roth dolgozik, aki a többi között a Forrest Gump, A suttogó, a München, a Benjamin Button különös élete könyveit is írta, de a 2018-as, Lady Gaga és Bradley Cooper főszereplésével készült Csillag születik forgatókönyvéért is felelt.

Roth jelenleg a Killers of the Flower Moon című filmen dolgozik Martin Scorsesével, eggyel korábban pedig Denis Villeneuve Dűnéjének társ-forgatókönyvírója volt. A film rendezőjéről egyelőre nincs információ.Az egyelőre cím nélküli Cher-film producerei között van Judy Craymer és Gary Goetzman, akik a Mamma Mia!-t is tető alá hozták – a musical második részében egyébként Cher is játszott.

Az MTI híre megjegyzi, Cher énekesi és színészi pályafutása gazdag történettel szolgál a készülő filmhez, különösen, hogy a díva az Oscar-, az Emmy-, a Grammy- és a Golden Globe-díjat is megkapta.

Az utóbbi években több nagy sikerű zenés életrajzi film született olyan sztárokról, mint Freddie Mercury (Bohém rapszódia) vagy Elton John (Rocketman). Tavaly ősszel Madonna is bejelentette, hogy megfilmesítik az életét, és maga rendezi majd a produkciót.

Cher már 60 éve a pályán van, és már csak a Tony-díj hiányzik ahhoz, hogy az amerikai showbiznisz mind a négy nagy díjának büszke tulajdonosa legyen: 2003-ban Emmyt kapott, 2000-ben Grammyt és 1988-ban a Holdkórosok című filmben nyújtott alakításáért Oscar-díjjal jutalmazták.

 

forrás: MTI/https://24.hu/

Back To Top