ÉJSZAKAI VEZETÉSEKRE IS VÁRJÁK AZ ÉRDEKLŐDŐKET A BUDAKESZI VADASPARKBAN

A látogatók péntekenként szakvezető kíséretében bepillantást nyerhetnek a Vadaspark záróra utáni életébe. Az itt lakó állatok némelyike éjszakai életmódot folytat, így mikor a nap lenyugszik, ők akkor kezdik – vagy épp folytatják – a szokásos napi rutint: esznek, játszanak, vadásznak, vagy éppen aktív társadalmi életet élnek.

Bárki részt vehet az éjszakai túrákon, aki nem fél a sötétben, és szereti a kalandokat. A hátizsákban feltétlenül legyen valamilyen világító eszköz (elem-, vagy fejlámpa), de a forró teával töltött termosz, meleg öltözet és a bátor hozzáállás se maradjon otthon!

Pénteken a Nagyvadak Éjszakáján lesz Állatijó bemutató az éjszaka madarairól, a baglyokról, majd szakvezetés a Bagoly soron és a Nagyvadas körletben, ahol az őzek, muflonok, vaddisznók, dámszarvasok, medvék és farkasok záróra utáni életével ismerkedhetünk meg.  majd a látogatók.

Jövő péntek este jön a Varázslatos Állatvilág. Ezen az idén debütáló programon az Állatijó bemutató után olyan Vadasparkban élő állatokat mutat majd be a szakvezető, akik valamilyen szempontból “varázslatosak”; boszorkányok és varázslók állataival ismerkednek a túrázók, és olyan állatokkal, akikhez régi, illetve most is élő hiedelmek kapcsolódnak. A különleges séta során a vadmacska, sakál, holló, róka, patkányok, nyestkutya, baglyok, galambok, gímszarvas, farkasok és a medve éjszakai életébe pillantanak bele a résztvevők.

 

Az Impresszió rovat vendége: Nagy Ingrid, a Budakeszi Vadaspark sajtóreferense


INTERMEZZO – Bálint Edinával
Adás: 2022.09.15.

Back To Top