ECHO NYÁRI AKADÉMIA PROGRAMSOROZATA, PENGŐ CSABA KONCERTJE A NYITÁNYBAN

A Nyitányban a Reggeli Expresszben Pengő Csaba nyáresti nagybőgő szólókoncertjéről beszél. A Hangjelek rovat vendége Fülei Balázs Liszt-díjas zongoraművész az Echo Nyári Akadémia programsorozat alapítója és művészeti vezetője fog mesélni. A Premium es Terraban, Orbán Zoltán Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület szóvivőjével hallhatnak beszélgetést arról, hogy miért ne ettesünk a vízimadarakat.

PENGŐ CSABA NYÁRESTI NAGYBŐGŐ SZÓLÓKONCERTJE

Mindenre elszánt koncertlátogatóknak is igen ritka esemény az, amikor csupán egy nagybőgős és hangszere áll velük szemben a pódiumon.
Pengő Csaba Circles című, nemrégiben megjelent albumának nyáresti szólókoncertjén pontosan ez fog történni rövid hangszer történeti ismeretterjesztés kíséretében. Saját, szóló nagybőgőre írt kompozícióit mutatja be, amelyek meglehetősen széles műfaji keretek között nyújtanak betekintést a legtöbbek által csak zenekari kísérőhangszerként számon tartott instrumentum megszólaltatásának és hangzásvilágának sokszínűségébe.
A koncertet július 13-án rendezik meg a Hegyvidéki Kulturális Szalonban. a Reggeli Expresszben Pengő Csaba nyáresti nagybőgő szólókoncertjéről beszél.

ECHO NYÁRI AKADÉMIA 

Július 17-24. között rendezik meg idén – immár hetedik alkalommal – az Echo Nyári Akadémiát a fehérvárcsurgói Károlyi-kastélyban. A programsorozat alapítója és művészeti vezetője Fülei Balázs Liszt-díjas zongoraművész, tanárai Kováts Péter Bartók-Pásztory díjas hegedűművész és Varga István gordonkaművész. A vonós kurzusokon a Liszt-díjas Kovalszki Mária, és Dani Imre zongoraművészek közreműködnek. Az Echo Nyári Akadémia minden programja nyilvános, egész héten át szeretettel várják az érdeklődőket, a délutáni kávékoncertek ingyenesek.
A Hangjelek rovat vendége Fülei Balázs Liszt-díjas zongoraművész az Echo Nyári Akadémia programsorozat alapítója és művészeti vezetője fog mesélni.

NE ETESSÜK A VÍZIMADARAKAT!  

A tapasztalatok alapján az alapvetően jó szándékú emberek nincsenek tudatában annak, hogy a vízimadarak etetése felesleges, különösen nyáron, amikor korlátlanul találnak maguknak táplálékot. Etetésük ráadásul tömegesen sodorja veszélybe és betegíti meg az állatokat, ami ellen világszerte küzdenek a hatóságok és a természetvédelmi szervezetek. Ezért a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) arra kéri a víz mellett sétálókat, strandolókat, kirándulókat és nyaralókat, hogy sehol és semmivel ne etessék a vízimadarakat. A Premium es Terraban, Orbán Zoltán Magyar Madártani Egyesület szóvivőjével beszélget Szerémi

Back To Top