JANCSÓ MIKLÓS, TÖRŐCSIK MARI ÉS JANKOVICS MARCELL ELŐTT TISZTELEG IDÉN A BUDAPESTI KLASSZIKUS FILM MARATON

 

Vasárnap délelőtt 10-től 12-ig újra Duett! Bálint Edina vendége Ráduly György lesz, a Magyar Nemzeti Filmintézet Filmarchívumának az igazgatója, a téma a Budapesti Klasszikus Film Maraton lesz, amelyet szeptember 21. és 26. között immár negyedik alkalommal rendeznek meg.

A Klasszikus Film Maraton célja, hogy fókuszba állítsa a magyar film értékeit és bemutassa a magyar közönségnek az európai filmarchívumok kincseit. A Maraton idén öt blokkban – Hommage, Fókuszban,  Magyarok Hollywoodban, Magyar szem, Nyitott archívumok – mutatja be a nagyközönségnek a frissen restaurált klasszikusokat és filmritkaságokat.

A 4. Budapesti Klasszikus Film Maraton további helyszínei az Uránia Nemzeti Filmszínház, a Toldi mozi, a Budapesti Francia Intézet és a Müpában a Ludwig Múzeum.

A Szent István téren, a Bazilika előtt, idén négy estén át mozizhat újra ingyen a nagyközönség. A nézők óriásvásznon láthatják Jancsó Miklós teljes körűen restaurált remekművét, a Szegénylegények-et, Jankovics Marcell grandiózus János vitéz-ét, a ritkán látható közönségkedvenc Az óceánjáró zongorista legendája c. filmet, valamint részünk lehet Harmadik típusú találkozások-ban is.

Back To Top