ÚJDONSÁGOK ÉS A 2021-ES ESZTENDŐ LEGJOBB FILMZENÉI A CINEMUSICBAN

 

Vasárnap 17 órától ismét jelentkezik a Cinemusic. A műsor első felében a Lopott idő zenei részleteit hallgatják meg, majd a tavalyi év egyik legnagyobb Netflix sikere, a Különösen veszélyes bűnözők aláfestése hallható. A sorozatok blokkjában a tavalyi év legsikeresebb Netflix szériáiból válogatunk. S végül egy kis összefoglaló következik a 2021-es év legjobb képregény-adaptációiból valamint családi filmeiből. A műsorvezető H. Varga Mariann és a szerkesztő, Varga Ramona várja Önöket!

 

Műsorunkat a 2011-es In time vagy ahogy a hazai mozikban vetítették, a Lopott idő című film zenei anyagával indítjuk. A fantáziadús filmhez Craig Armstrong készített zenei aláfestést. A zeneszerző a Lopott időben dolgozott először együtt a rendezővel, amelyről így nyilatkozott: „Nagyon kellemes és örömteli volt Andrew-val dolgozni, elképzelni és remélhetőleg
megalkotni a filmet kiegészítő érzelmi világot” – olvashattuk a Filmzene.net oldalon.

Premier is lesz műsorunkban, méghozzá a tavaly a Netflixen nagy sikerrel bemutatott Különösen veszélyes bűnözők című film Steve Jablonsky által jegyzett aláfestése. A Rawson Marshall Thurber rendezésében bemutatott film hamar a magyarországi játszási lista élére ugrott. A Különösen veszélyes bűnözők zeneszerzői posztján a Transformers filmek zenéi révén elhíresült Steve Jablonsky-t találjuk.

Sorozatblokkunkban ma a tavalyi esztendő legsikeresebb Netflixen bemutatott sorozataiból válogatunk. Az Alice Határországban című széria főtémáját hallgathatják meg, mely tavaly a Netflix csatorna egyik legnagyobb dobásának bizonyult. A film zenéjét a Los Angelesben élő japán komponista, Yutaka Yamada vetett papírra, aki a nagysikerű, 2014-ben indult manga sorozat, a „Tokyo Ghoul” zenéjét is jegyzi, s mely zenei anyagnak ez idáig több mint 130 millió megtekintése volt a Youtube-on.

Már tavaly januárban bejelentette a Netflix csatorna, hogy a második évaddal visszatér az elsősorban a női nézők szívét elnyerő kosztümös drámasorozat, a Bridgerton család. A történelmi hűségre szó szerint fittyet hányó produkció zenei részletei ismerősek
lehetnek a klasszikus zenét kedvelő és ismerő hallgatóink számára, ami nem csoda, hiszen a dallamvilág elsősorban olyan zeneszerzők műveiből építkezik, mint Bach, Mozart vagy Chopin.

Emellett zenei összeállítást hallhatnak a Nyerd meg az életed című sorozatból, melynek zeneszerzője a dél-koreai származású, Jaeil Jung volt, akinek olyan filmek dallamait köszönhetjük, mint a 4 Oscar Díjjal jutalmazott „Élősködők” és a szintén számos díjjal kitüntetett „Okja”.

S végül a Filmzene.net portál munkatársainak összeállításában az elmúlt esztendő legjobb filmzenéiből válogatunk. Ma a 2021-ben bemutatott képregényadaptációk és a családi filmek kerülnek terítékre.

Műsor: Cinemusic
Adás: 2022.01.09.
Műsorvezető: H. Varga Mariann

Back To Top