LEGENDÁS HÁBORÚS FILMEK ÉS IZGALMAS KRIMIK A CINEMUSICBAN

 

A Cinemusic legújabb adásában legendás háborús filmek zenéit elevenítjük fel, Malcolm Arnold és Thomas Newman szerzeményeiből. A műsor második felében pedig a krimik kerülnek sorra, a Titkok kertje és a Halál a Níluson című filmek zenéibe hallgatunk bele. Háver-Varga Mariann műsorvezető és Varga Ramona szerkesztő várja Önöket vasárnap 17 órakor!

 

A Cinemusicban elsőként a Híd a Kwai folyón című filmről esik szó. A filmeposz 1957-ben készült David Lean rendezésében, William Holden, Alec Guiness és Jack Hawkins főszereplésével. A film Pierre Boulle Le Pont de la Rivière Kwai című regénye alapján készült, amely a burmai vasútvonal 1942-1943-as építésének történelmi helyszínét használja fel. A filmhez Malcolm Arnold írt zenei kíséretet.

A háborús filmek kapcsán a Kémek hídja című film zenei aláfestése is sorra kerül. A produkció tető alá hozásakor a szokásos Spielberg-gárdából csak John Williams hiányzott, aki a Star Wars miatt nem tudta vállalni a Kémek hídja zenéjének megkomponálását, így helyette az ugyancsak kiváló  Thomas Newman szolid, de remek zenéjét hallgathatjuk a film
alatt.

A második óránkban izgalmas krimik zenéivel foglalkozunk, ugyanis a 6 óra után kezdődő sorozatok blokkjában a Titkok kertje című széria lesz a téma. A mindössze 4 részből álló széria egy megtörtént gyilkosság háttértörténetét meséli el, melyre
2013-ban derült fény. A Titkok kertje sorozat zeneszerzői székében Arthur Sharpe, brit komponista foglalt helyet, akivel olyan sorozatok kapcsán találkozhattunk, mint a „Szellemek” vagy a „Bűnös”.

S végül pedig a nemrégen a mozikba került Halál a Níluson című Agatha Christie adaptáció kifinomult zenei világával várjuk hallgatóinkat, melyet a tavaly a műsorunkban vendégeskedő Patrick Doyle komponált.

CINEMUSIC – Háver-Varga Mariannal
Adás: 2022.03.06. 17:00

Back To Top