JAMES NEWTON HOWARD FILMZENÉI ÉS A BABYLON 5 ZENEI VILÁGA A CINEMUSICBAN

 

Vasárnap délután ismét a Cinemusic legújabb adásával jelentkezünk, benne James Newton Howard egy-egy munkája kerül a fókuszba. Az első órában a Változások kora, majd a Waterworld című filmek aláfestését hallhatják hallgatóink. A sorozatok blokkban egy hallgatói kérésnek eleget téve a Babylon 5 zenei világa hallható. S végül az Antarctica című japán dráma Vangelis által írt zenei világa elevenedik meg. Tartsanak velünk 17 órakor!

Műsorunkban igyekszünk zeneszerzői portrékat is bemutatni. Így teszünk ez alkalommal is, amikor James Newton Howard egy-egy munkája kerül a fókuszba. Az első órában a Változások kora, majd a Waterworld című filmek aláfestését hallhatják hallgatóink.

A  BABYLON 5 című széria zenei anyagával foglalkozunk a sorozatok blokkjában. Bizonyára sokan örülnek annak a hírnek, hogy a Warner Bros Stúdió feléleszti a produkciót, mely a CW tévécsatornán debütál 2023-ban. A sorozat megírásával az eredeti széria megalkotóját, Michael Straczynski-t bízták meg, aki már a legelején leszögezte, hogy nem folytatásról, hanem a produkció teljes újragondolásáról van szó. A népszerű sorozat zenei felelőse a német származású komponista, Christopher Franke, aki 1991-ben az elektronikus zenéből „evezett” át a filmzenékre.

A Cinemusic műsorát az Antarctica című japán dráma – Vangelis által írt – zenéjéből készített összeállítás zárja. Az 1983-as alkotás valós események alapján készült. 1958-ban egy japán expedíció végzett kutatómunkát az Antarktiszon, és fontos segítséget jelentett számukra az a tizenöt husky, akik segítségével eljuthattak szánjaikon a hatalmas terület egyik pontjáról a másikra.

Tartsanak velünk vasárnap 17 órától!

CINEMUSIC – Háver-Varga Mariannal
Adás: 2022.02.27.

Back To Top