ISTENEKTŐL A PÓKEMBERIG A CINEMUSIC ADÁSÁBAN

 

A Cinemusic legújabb adását az Exodus: Istenek és királyok című film zenéjével indítjuk, de belehallgatunk a Tenger szívében című kalandfilmbe is. A sorozatok blokkjában a valós történeten alapuló Örökösnő álarca című széria mutatkozik be. És végül a Marvel stúdió 2021-es Pókember: Nincs hazaút című képregény adaptációjának zenei anyagával várjuk a hallgatókat!

 

Az Exodus: Istenek és királyok című filmet 2014-ben mutatták be a mozikban. Ridley Scott rendező a filmet öccsének, a 2012-ben elhunyt szintén rendezőként ismert Tony Scott-nak ajánlotta. Az Exodus: Istenek és királyok zenei világát Alberto Iglesias alkotta meg. Az 1955-ben született spanyol komponista manapság az egyik legismertebb európai filmzeneszerző.

A Tenger szívében című film Chris Hemsworth és Cillian Murphy főszereplésével valós történetet mesél el, melyben a természet visszaüt az embereknek. A film aláfestését Roque Banos zeneszerzőre bízták. Pályafutása során több mint 100 filmhez írt aláfestő zenét. 2003-ban a Salome, 2008-ban a Tizenhárom rózsa és 2009-ben a Los crimenes de Oxford című filmek zenéjével elnyerte a Legjobb filmzene Goya díját.

Az örökösnő álarca mögött című minisorozat egy valós történetet feldolgozó produkció Shonda Rhimes munkája, ő korábban a Grace Klinika című szériával robbant be a köztudatba. A sorozat zenéjét az Oscar Díjra jelölt Kris Bowers vetette papírra. A komponista olyan produkciók kapcsán lehet ismerős, mint a mai adásunkban többször említett Bridgerton Család, a Centrál Parki Ötös vagy az idén számos Málna Díjjal „jutalmazott” Space Jam 2- Új kezdet című film.

A Cinemusic adását Michael Giacchino tavaly évvégén megjelent muzsikájával, a Pókember: Nincs hazaút aláfestésével zárjuk. Lassan azt lehet mondani, hogy komponista legyen a talpán, aki a Marvel Cinematic Universe, azaz az MCU felvonásaihoz szállít zenét, hiszen évről évre egyre több fejezetét ismerhetjük meg a képregény-világ ezen szegmensének, s így egyre nehezebb eredeti, kiugró teljesítményt nyújtani.

Tartsanak velünk vasárnap délután 5 órakor! Háver-Varga Mariann műsorvezető, és Varga Ramona szerkesztő várja Önöket!

CINEMUSIC – Háver-Varga Mariann-nal
Adás: 2022.04.10.

Back To Top