ILAN ESHKERI A VASÁRNAPI CINEMUSICBAN

 

A vasárnapi Cinemusic Ilan Eshkeri zeneszerzőről szól. A tematikus műsor 2 órás időtartama alatt megismerkedhetünk a pályafutásával és természetesen az említett filmekből számos zenei részlet is elhangzik majd. A műsorvezető H. Varga Mariann és a szerkesztő, Varga Ramona várja Önöket 17 órától!

 

Az 1977-ben született Ilan Eshkeri brit és francia felmenőkkel rendelkezik, pályafutása a 2000-es évekig nyúlik vissza.

Karrierjének érdekessége, hogy bár majdnem 80 projektet jegyez, leginkább a Csillagpor, az Ifjú Viktória királyné és a Ha/ver című filmekhez írott zenéi révén maradt meg a köztudatban, holott képességét, ötletgazdagságát számos kevésbé ismert munkája is alátámasztja, melyek alapján komolyabb megbízásokat is érdemelne.

A művész pályájának elején a Hans Zimmer által fémjelzett Remote Control Production-höz is elszegődött, majd Edward Shearmurral és Michael Kamen-nel is dolgozott.

Első, szélesebb körben ismertté vált műve a Torta című brit krimi zenéje, legmozgalmasabb időszakának pedig a 2007-es esztendő számított, ekkor került ugyanis a figyelem középpontjába a Csillagpor kapcsán, majd olyan filmekhez is őt kérték fel, mint a Szűzlányok ajándéka, a Strength and Honour Michael Madsennel, a Hideg fejjel és a Hannibal ébredése.

Érdemes még megemlíteni a kémfilmekre jellemző zenei megoldásokkal fűszerezett Johnny English újratöltve zenéjét, A hóember és a hókutyához írt szerethető darabot, a 47 Ronin fantasy-kalandfilmhez kapcsolódó muzsikát – ez utóbbi esetében Atticus Ross és Javier Navarrete után foglalhatta el a zeneszerzői posztot -, illetőleg a legismertebb videojáték-franchise, a The Sims negyedik felvonását.

A 2009-es Az ifjú Viktória királynő című film esetében ügyesen nyúlt a korabeli zenei világhoz, hogy egy tökéletes, klasszikus hangvételű, keringőkkel és waltzerrel dúsított zenei anyaggal támassza alá a történéseket.

Műsor: Cinemusic
Adás: 2021.12.19.
Műsorvezető: H. Varga Mariann

Back To Top