HATALOM ÉS HÁBORÚ A CINEMUSICBAN

 

A Cinemusic legújabb adásában részleteket hallgathatunk meg James-Newton Howard filmzenéjéből, majd Alexandre Desplat dallami csendülnek fel. A sorozatok blokkban a Babylon Berlin című film zenéjével foglalkozunk, és a műsort John Williams dallamaival zárjuk. A műsorvezető Háver-Varga Mariann és a szerkesztő Varga Ramona ezúttal is a legjobb filmzenékkel várja Önöket vasárnap 17 órakor. Tartsanak velünk!

 

Elsőként a kilencszeres Oscar jelölt komponista, James-Newton Howard aláfestése szól a 2008-ban bemutatott Charlie Wilson háborúja című filmből. Munkáit a Hullámok hercege, a Szökevény, a Hatodik érzék, a King Kong, a Sötét lovag, a Legenda vagyok vagy a Batman: Kezdődik című filmekből is ismerhetjük, legutóbb a Demóna 2: A sötétség úrnője az Emily Párizsban című széria és két dokumentumfilm aláfestését írta meg.

Ezt követően is maradunk a politikai témánál, a Hatalom árnyékában című politikai dráma kerül bemutatásra Alexandre Desplat zenéivel. A 2 Oscar, 3 Bafta és 2 Golden Globe díjjal büszkélkedő francia származású komponista igazán a 2000-es években robbant be a filmvilágba. Desplat alig pár év alatt lett szinte a „semmiből” az egyik legkedveltebb és legfoglalkoztatottabb komponista lett.

6 óra után a sorozatok félórája következik, s benne a Babylon Berlin című széria zenei világával. A produkció zenei aláfestése Johny Klimek Golden Globe jelölt, ausztrál származású zeneszerző munkája, akivel eddig olyan produkciók kapcsán találkozhattunk, mint a „Deadwood- A film”, valamint az 1998-ban bemutatott a „Lé, meg a Lola”.

S végül visszatérünk Steven Spielberg klasszikusához, ez pedig a Cápa második része. Bár a folytatások filmként az előd nyomába se érnek, azonban zenei szempontból a második felvonás igencsak figyelemreméltó, ezért gondoltuk, hogy érdemes John Williams munkájával újra foglalkoznunk.

CINEMUSIC – Háver-Varga Mariannal
Adás: 2022.03.27.

Back To Top