Folytatódik a Cinemusic hétvége a Klasszikon

A Klasszik Rádió Cinemusic hétvégéje folytatódik ma 12 és 16 óra között. A következő négy órában közkedvelt sorozatok is bemutatkoznak és természetesen hallhatnak az elmúlt hónapokban készült sztárinterjúkból is részleteket, ismert filmzenéket.

2020 utolsó hónapjainak legnagyobb sorozatdobása volt az HBO csatorna által vetített és zászlóshajójaként emlegetett „Tudhattad volna” című 6 részes mini széria, mely elsősorban a benne feltűnő színészek miatt került be „a nagyon várt sorozatok” közé.

A Vezércsel című széria 2020-ban mutatkozott be a Netflix csatornán; a sakkon túl egy fiatal lány felnőtté válásának története is, aki bebizonyítja, hogy egy nőnek is van helye egy elsősorban férfiak uralta sportágban. A sorozat Walter Tevis, amerikai író azonos című regénye alapján készült Scott Frank rendezésében.

Ami az angoloknak Sherlock Holmes, az a franciáknál Arsene Lupin, azzal az apró, azonban nem elhanyagolható különbséggel, hogy Lupin nem a törvényt szolgálja. A szociálisan érzékeny, szoknyabolond bűnöző, Arsene Lupin 1905-től kezdődően nagyjából 20 regényben és számtalan novellában tűnt fel és tört borsot a gazdagok orra alá.

A Tíz kicsi néger Agatha Christie egyik legsikeresebb műve, amelyet 1939-ben írt. A krimi a 100 milliós eladott példányszámával egyike lett a világ legtöbbször értékesített könyvének. A könyvből készült Tíz kicsi katona című sorozat 2015-ben mutatkozott be a BBC csatornán,  rendezője az a brit-portugál Craig Viverios, a széria dallamvilágát Stuart Earl brit komponista jegyzi.

A Cinemusic filmzenei hétvégén hallhatnak majd néhány érdekességet, amely az ötszörös Oscar díjas zeneszerzőről, John Barry-ről és a James Bond filmekről tudni lehet és megidézünk filmzenei részleteket a Casino Royalből vagy éppen a Skyfallból.

Hallhatnak részleteket az elmúlt hónapokban készült sztárinterjúinkból, ma délután Brien Tyler, Gabriel Yared és Bruce Broughton szólal meg a Cinemusicban. 

A Cinemusic hétvégén az elmúlt néhány év Oscar díjas filmzenéi is terítéken lesznek, köztük a 2018-ban 4 Oscar díjat nyert Víz érintése, amelyet Gullermo del Toro rendezett, Sally Hawkins, Michael Shannon, Richard Jenkins és Doug Jones-szal a főbb szerepekben.

Hallhatják majd a Marvel stúdió 2018-as blockbuster produkciója, a Fekete Párduc zenéjét. 

A legjobb filmzene Oscar díját az idén a Soul azaz a Lelki ismeretek című animációs film nyerte. Rendezője a kétszeres Oscar díjas Pete Docter, aki a Szörny Rt, a Fel és az Agymanók direktora is volt.

A film zenéjét Trent Trezor és Atticus Ross írta, de a film inspirálta Jon Batiste jazz zenészt is, aki viszont jazzes, gospelles dalokat írt a Soul-hoz.

Várja hallgatóit Varga Ramóna, Glock Melinda, a filmzene.net csapata és a műsorvezető Háver-Varga Mariann a Cinemusic hétvégével 12 és 16 óra között. 

Back To Top