CHRISTOPHE BECK FILMZENÉI A CINEMUSICBAN

 

A Cinemusic e heti adásában Christophe Beck szerzeményeivel foglalkozunk. A sorozatkedvelők félórájában a Millió dolláros Forráskód című, valós eseményeken alapuló, izgalmas német miniszériával ismerkedhetnek meg. A Cinemusic adását a Terror iskolája című filmmel, s annak zenéivel zárjuk.

 

2010 tavaszán került a mozikba a Villámtolvaj Chris Columbus rendezésében. Az Oscar díjra is jelölt Columbus a Harry Potter filmek három részét is jegyzi, továbbá ő rendezte az Éjszaka a múzeumban filmeket, a Kétszázéves embert, a Pixelt vagy a Reszkessetek betörők című filmeket is. A filmzenéket az idén 50 éves, kanadai származású Christophe Beck írta, aki 1998-ban Emmy-díjat kapott a „Buffy a vámpírok réme” című televíziós sorozat muzsikáiért.

A nem túl távoli jövőben nincs magánélet, tudatlanság vagy anonimitás. Személyes emlékeinket rögzítik és a bűnözés jóformán megszűnt. Az izgalmas kérdéseket felvető jövőben játszódó Anon című thriller rendezője Andrew Niccol új-zélandi születésű rendező, aki olyan filmeket hozott már tető alá, mint a Gattaca, a Truman Show, a Lopott idő vagy a Fegyvernepper. Az Anon zenei világáért szintén Christophe Beck felelt. Beck az eddig a pályán töltött ideje alatt fokról fokra tornázta fel magát a ranglétrán és mutatott meg tehetségéből egyre többet, mígnem 2013-ban a Jégvarázs igazi világsikert hozott számára.

A Millió dolláros forráskód a sorozatok blokk témája. A sorozat atyja és rendezője, Robert Thalheim. A sorozat zeneszerzői posztján két német komponista, Uwe Bossenz és Anton Feist megosztva foglaltak helyet.

Az adás végén kerül sorra A terror iskolája, melynek forgatókönyvét a Pánikszoba és a Pókember révén ünnepelt David Koepp készítette. Zenéjét Robert Folk szerezte. A szerző neve elsősorban a Rendőrakadémia, illetve azok folytatásai révén cseng ismerősen, de a nyolcvanas- és kilencvenes évek folyamán rendkívül aktív művészhez olyan alkotások fűződnek még, mint például a Legénybúcsú, a Végtelen történet 2., a Haláli fegyver, A Paradicsom foglyai, az Ace Ventura 2. – Hív a természet, a Nekem 8, vagy a Kő egy csapat!, melyet szintén Petrie Jr. rendezett.

Tartsanak velünk vasárnap 17 órakor!

CINEMUSIC – Háver-Varga Mariannal
Adás: 2022.02.20.

Back To Top