BAFTA-DÍJAZOTTAK A CINEMUSIC LEGÚJABB ADÁSÁBAN

 

A Cinemusic adásában a 75. Bafta Gála nyerteseiről lesz szó, miközben belekóstolunk a Dűne című sci-fi zenei világába. Majd egy másik sci-fi zenei anyagával folytatjuk műsorunkat, ez a Gravitáció. A sorozatok blokkban ezúttal a Szolgáló legújabb, 3. évadának zenei részleteivel foglalkozunk. S végül a Segítség, felnőttem című vígjáték zenéjével zárjuk a műsorunkat. A műsorvezető, Háver-Varga Mariann és Varga Ramona szerkesztő várja Önöket vasárnap 17 órakor!

 

A 75. BAFTA-gálát március 13-án tartotta meg a Brit Film- és Televíziós Akadémia a londoni Royal Albert Hallban, amelynek keretében kiosztották az akadémia filmdíjait az Egyesült Királyságban 2021-ben bemutatott és az akadémia tagjai által legjobbnak tartott filmek és alkotóik részére.

A legtöbb díjat a kanadai Denis Villeneuve Dűne című sci-fi filmje kapta, 5, főleg technikai vonatkozású díjjal jutalmazták: a legjobb operatőr, filmzene, hang, díszlet és vizuális effektek. A film zenéjét Hans Zimmer szerezte.

A Dűne után maradunk a sci-fik világában, a Gravitáció zenei anyagával foglalkozunk. A Gravitációt, az Oscar, Bafta és Golden Globe díjas rendező Alfonso Cuarón rendezte a zenét pedig Steven Price szállította, amelyet szintén Oscar díjjal ismertek el.

A sorozatok blokkban ezúttal egy közkedvelt, úgynevezett „babahorror” műfajú széria, a Szolgáló legújabb, 3. évadának zenéjébe hallgatunk bele. Az igencsak sikeres sorozat 3. évada esetében is Trevor Gureckis, amerikai komponista volt a zeneszerző.

A Cinemusic e heti adását a Segítség, felnőttem című vígjáték James Horner által írt zenei részleteivel zárjuk.

Tartsanak velünk vasárnap 17 órakor!

CINEMUSIC – Háver-Varga Mariannal
Adás: 2022.03.20.

Back To Top