ANIMÁCIÓS FILMEK ÉS MIKULÁSNAPI TÉMÁK A CINEMUSIC ADÁSÁBAN

 

A Cinemusic ezúttal a Mikuláshoz kapcsolódik! Gyerekeknek szól a Kis kedvencek titkos élete és a Volt zenéje. Utóbbi zenéjét John Powell írta, aki nyár elején a Cinemusic vendége volt. A műsor második órájában pedig a Cowboy Bibop és a Pumukli című sorozatok, és végül a Télapu című filmek zenéi kerülnek sorra. Tartsanak velünk, a szerkesztő Varga Ramona és a műsorvezető, H. Varga Mariann várja Önöket!

 

Az adásban elsőként a Kis kedvencek titkos élete című animációs film aláfestése szól, az Oscar díjas Alexandre Desplat zenéivel.

Chris Renaud rendező a két Gru és a Lorax filmek után ismét bizonyította rátermettségét. A film ötletét az alkotók saját életükből merítették: háziállataik kapcsán tették fel először a kérdést, hogy vajon mit csinálhatnak kis kedvenceik, amíg ők nincsenek otthon? A Kis kedvencek titkos élete zenei anyagát a 2 x Oscar díjas Alexandre Desplat írta. A stúdió –
más rajzfilmes cégekkel szemben – nem ragaszkodik ugyanahhoz a zeneszerzőhöz, hiszen Hans Zimmer, John Powell, Christopher Lennertz és Heitor Pereira után, a hatodik egész estés alkotásukhoz egy új komponistát vetettek be.

A műsor második filmjeként a Volt, egy másik nagysikerű animációs film kerül sorra.

A  film  zenéjét  John Powell  szerezte, a dalok közül az I Thought I Lost You című számot, – amely Miley Cyrus  és  John Travolta  duettje – több díjra is jelölték. John Powell az elmúlt időszakban egyike lett Hollywood legkeresettebb és legsokoldalúbb filmzeneszerzőinek. Sikersorozata az Ál/Arc-cal kezdődöt, és azóta is töretlen.

6 óra után a Cowboy Bebop és a Pumukli című sorozatok zenéivel hangolódunk jókedvre.

A széria egyfajta „összefőzése” a különböző műfajoknak és stílusoknak: találunk itt egy csipet „Galaxis Őrzőit”, egy csapott kanál „Star Wars”-t vagy épp egy fél pohár Tarantino filmet is. E keveredés ellenére is kimondható, hogy a produkció működik és bizony számtalanszor csal mosolyt az arcunkra. A széria komponistája, az eredeti rajzfilmsorozat zeneszerzője, Yoko Kanno volt. A japán komponista hölgy 1993 óta tevékenykedik a filmzeneszerzés területén, s már akkor letette voksát az anime rajzfilmek mellett.

S végül a Filmzene.net portál munkatársainak összeállításában a Télapu zenéi hallhatók, amely szintén a nagyszakállú érkezését előlegezi meg.

Az instrumentális kíséretet Michael Convertino szállította, aki napjainkban már teljesen eltűnt a köztudatból, ám a 80-90-es évek folyamán igen foglalkoztatott szerző volt. Olyan alkotások köthetőek hozzá, mint például a Kevin Costner főszereplésével készült
Baseball bikák, a Hemingway és én című romantikus dráma, az Öreg hölgy és a testőr Nicholas Cage-dzsel, a Leszámolás Denverben, a Dzsungelből dzsungelbe vagy épp a Dugipénz.

Műsor: Cinemusic
Kezdés: Vasárnap 17:00
Műsorvezető: H. Varga Mariann

Back To Top