A GRAMMY, BAFTA ÉS GOLDEN GLOBE DÍJRA JELÖLT BENJAMIN WALLFISCH A CINEMUSIC VENDÉGE

 

A vasárnapi Cinemusic című műsor vendége a Grammy, Bafta és Golden Globe díjra jelölt Benjamin Wallfisch angol zeneszerző, karmester és filmzenei producer. A sztárzeneszerző filmjeiről is szó lesz a műsorban.

 

Benjamin Wallfisch a 2000-es évek közepe óta számos játékfilmen dolgozott, többek között a Szárnyas fejvadász 2049, a Shazam!, a Hellboy, az Az és a Láthatatlan ember filmzenéje is neki köszönhető.

A Shazam! című filmet 2019-ben mutatták be a mozikban, David F. Sandberg rendezte Henry Gayden forgatókönyvéből, valamint Gayden és Darren Lemke történetéből. A főszerepet Zachary Levi, Asher Angel, Mark Strong, Jack Dylan Grazer és Djimon Hounsou alakítja.

A Szárnyas fejvadász 2049 a nagy sikerű Szárnyas fejvadász folytatása. 2017 októberében került a mozikba, főszereplői Harrison Ford, Ryan Gosling és Ana de Armas. A filmet Denis Villeneuve rendezte, Ridley Scott vezető producerként vállalt benne szerepet. A film jelentős részét Magyarországon forgatták.

Az Az (eredeti címén: It) egy 2017-ben bemutatott amerikai természetfeletti horrorfilm, melyet Stephen King 1986-os világsikerű regénye alapján Andrés Muschietti rendezett. A forgatókönyvet Chase Palmer, Cary Fukunaga és Gary Dauberman írta, a főbb szerepekben Jaeden Lieberher, Bill Skarsgård, Jeremy Ray Taylor, Sophia Lillis, Finn Wolfhard, Wyatt Oleff, Jack Grazer, Nicholas Hamilton és Jackson Robert Scott láthatók.

A Mortal Kombat 2021-ben bemutatott amerikai harcművészeti fantasy-akciófilm, melyet Simon McQuoid rendezett (rendezői debütálásaként) Greg Russo és Dave Callaham forgatókönyvéből, valamint Oren Uziel és Russo történetéből. A film Ed Boon és John Tobias által létrehozott, azonos című videójáték-franchise-on alapul, és a Mortal Kombat-filmsorozat remakeje. A főszerepet Lewis Tan, Jessica McNamee, Josh Lawson, Aszano Tadanobu, Mehcad Brooks, Ludi Lin, Chin Han, Joe Taslim és Szanada Hirojuki alakítja.

Műsor: Cinemusic

Kezdés: vasárnap 17:00

Műsorvezető: H. Varga Mariann

Szerkesztő: Varga Ramona

Back To Top