A Cinemusic vendége John Powell brit zeneszerző

A Cinemusic az elmúlt hónapokban számos Oscar -díjas zeneszerzőt üdvözölhetett virtuális studiójában, a Klasszik Rádió 92.1-en. Ezen a héten vasárnap 17 és 19 óra között, John Powell brit filmzeneszerző lesz filmzenei műsorunk vendége. 

Powell gyermekként hegedülni tanult, majd a londoni Szentháromság Zenei Főiskolán tanult. Később belekóstolt a jazz- és rockzenébe, játszott a The Fabulistics nevű soulbandában. A főiskola befejeztével reklámokhoz szerzett zenét, ami révén munkát kapott Patrick Doyle zeneszerző asszisztenseként több filmben, így a Sok hűhó semmiértben is.

1995-ben társalapítója volt a londoni Independently Thingking Music-nek, ami több, mint száz brit és francia reklám, illetve független film zenéjét biztosította. Powell egyike a Remote Control (korábban Media Ventures) zeneszerző-csapatának, alkotói stílusa ötvözi a tradicionális zenekart a modernebb, szintetizátoros elemekkel. Első kísérőzenéjét az Ál/Archoz írta, ezt követte az Endurance, majd a High Incident és a For the People című tévéfilmek.

Mióta 1997-ben az Amerikai Egyesült Államokba költözött, Powell számos népszerűnek bizonyuló akció- és animációs film score-ját készítette el, így A Bourne-rejtély és folytatásai, a Mr. és Mrs. Smith, az Így neveld a sárkányodat, a Shrek és a Jégkorszak 2. – Az olvadás dallamai is az ő nevéhez fűződnek.

Társszerzője volt a Csibefutam és az Z, a hangya zenéjének, valamint ő írta a Mint a hurrikán kísérőzenéjét és hangszerelte az Egyiptom hercegének és az Irány Eldoradónak a zenéjét. John mLos Angelesben él, felesége Melinda Lerner fotográfus, egy kisfiuk van. Öt macskát és egy kutyát tartanak 🙂

Back To Top