Cinemusic január 17-i adása

Cinemusic, a Klasszik Rádió 92.1 filmzenei műsora ma délután 5 és 7 óra között ismét jelentkezik, a következő témákkal:

 

A január 17-i adásának két órájában elsőként a Hét év Tibetben című film aláfestése csendül fel, amelyet John Williams komponált. A film rendezője Jean-Jacques Annaud, akinek olyan filmeket is köszönhetünk, mint A Rózsa neve, vagy a Félénk vagyok, de hódítani akarok.

Ezután, maradva a spirituális témánál, az Oscar díjas Gandhi című filmről ejtünk szót. A 2014-ban elhunyt nagyszerű direktor, Richard Attenborough rendezésében készült alkotás a legendás indiai vezető életéből 56 évet ölel fel. A zenei aláfestés megírását nem is kaphatta volna autentikusabb szerző, mint Ravi Shankar háromszoros Grammy díjas és Oscar jelölt zeneszerző és szitárjátékos.

A sorozatok blokkjában a Nagy Katalin, a kezdetek című széria kerül sorra. A produkció forgatókönyvírója és showrunnere Tony McNamara ausztrál származású író, a filmet a görög Jorgosz Lánthnon rendezte, a zene Nathan Barr munkája.

Az utolsó félóránkban a tavalyi esztendő filmtermésének összegzése jön a Filmzene.net portál munkatársainak jóvoltából, olyan filmzenékkel, mint a Jangle család karácsonya, vagy A chicagoi 7-ek tárgyalása.

Várja hallgatóit a szerkesztő Varga Ramóna, valamint, Glock Melinda, a filmzene.net csapata és a műsorvezető Háver-Varga Mariann.

Back To Top