Cinemusic 5 és 7 óra között, a Klasszikon

A Cinemusicban ma délután 5 és 7 óra között várja hallgatóit a Klasszik Rádikó 92.1-en, a szerkesztő Varga Ramóna, valamint Glock Melinda, a filmzene.net csapata és a műsorvezető Háver-Varga Mariann

Filmzenei műsorunk első órájában, először a Hamupipőke című film aláfestését hallgatjuk meg. A  2015-ben bemutatott amerikaibritfilmet Kenneth Branagh rendezte. A forgatókönyvet Aline Brosh McKenna és Chris Weitz írta, a producere David Barron és Simon Kinberg, a zenéjét Patrick Doyle szerezte. A főszerepben Lily James látható. A mozifilm a Walt Disney Pictures gyártásában készült, a Walt Disney Studios Motion Pictures forgalmazásában jelent meg.


Ezt követően a felnőtt korosztálynak ajánljuk a Hét év Tibetben aláfestését. A Hét év Tibetben (Seven Years in Tibet) 1997-ben készült amerikai-angol életrajzi, háborús dráma Brad PittDavid ThewlisB.D. Wong és Mako Ivamacu főszereplésével. Az osztrák hegymászó Heinrich Harrer azonos című műve alapján készült film bemutatja Tibet történetét a második világháború idején illetve a kínai felszabadítási hadsereg 1950-es tibeti invázióját. A Jean-Jacques Annaud rendezte film főszerepét Brad Pitt és David Thewlis alakítják, a film zenéjét John Williams írta, amelyben szerepel Yo-Yo Ma csellójátéka is.


Sorozatblokkunkban a Mandalorian kerül sorra, amely 2019 óta fut a Disney + streaming csatornán. A Disney 2019-ben megalkotta a Star Wars Saga első előszereplős sorozatát a Mandalórian-t, amely 2019 novemberétől vadonatúj streaming felületén, a Disney Plusz-on kapott helyet, Észak- Amerikában, Ausztráliában és Új- Zélandon, illetve teszt jelleggel Hollandiában.

A Cinemusic utolsó félórájában a Filmzene.net munkatársai sokunk kedvencét, a Beverly Hills-i zsaru zenéjét hozzák el nekünk. A Beverly Hills-i zsaru Don Simpson producer ötletén alapul, akinek fejében a hetvenes évek második felében kezdett körvonalazódni egy olyan alkotás, ahol egy kelet Los Angeles-i zsarunak Beverly Hills-ben kell helytállnia. A főszereplő kapcsán olyan nevek merültek fel, mint Sylvester Stallone, Richard Pryor, Al Pacino vagy James Caan, végül azonban Eddie Murphy bújhatott bele Axel Foley bőrébe.

Back To Top