HÁMORI MÁTÉ KARMESTER A CAPRICCIO VENDÉGE

 

A Capriccio vasárnapi műsorában Novotny Anna és Zsoldos Dávid vendége ezúttal Hámori Máté karmester, az Óbudai Danubia Zenekar zeneigazgatója lesz. 

 

Szó lesz arról, hogyan fordult a vezénylés felé, és a zenekar történetéről, közös munkájukról is beszél. Hogyan lehet a koronavírus támasztotta nehézségeket pozitívummá fordítani, kiderül a zenekar különböző digitális projektjeiből, valamint természetesen a legfrissebb, szervezeti átalakulásokról és a zenekar következő koncertjeiről is szó esik majd.

Zenei tanulmányait a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában végezte zeneszerzés szakon Kocsár Miklós növendékeként. 2006-ban diplomázott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen karmester szakon.

2002-ben megalapította a Teatro di Musica kamarazenekart, melyet 2005-ig vezetett. 2005-től rendszeresen vezényelte a magyarországi szimfonikus zenekarokat, és külföldön is egyre gyakrabban vezényelt. 2010 és 2014 között a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának szimfonikus zenekarát vezette, és oktatott az egyetemen.

2013-ban mutatkozott be a Magyar Állami Operaházban, azóta az intézmény állandó karmestere. Szintén 2013-ban felkérték az Óbudai Danubia Zenekar művészeti vezetőjének. Azóta számos újító koncertsorozatot indított az együttessel, amelynek új arculatot és karaktert adva az egyik legsikeresebb zenekarrá tette azt. Legfőbb missziójának tekinti az ifjúság zenei nevelését, ennek érdekében több tucat különleges előadást hozott létre, melyek nagy népszerűségnek örvendenek a gyerekek körében.

Műsor: Capriccio
Kezdés: Vasárnap 16:00
Műsorvezető: Novotny Anna és Zsoldos Dávid

Back To Top